UEC de BARCELONA
UEC de Barcelona UEC de Barcelona
   Soci virtual Notícies Entitat Cursos   

50è aniversari de la SIM


Logo Cursa Bassiero 2017


Curs de Medicina i Socors de Muntanya
Benvingut a la web de la UEC de Barcelona

 • UEC Camina: PIC DE MONTERÓ, CASTELL DE GELÍ I EMBASSAMENT DE ST. LLORENÇ DE MONTGAI 13/05/17

  Excursió per la comarca de la Noguera, visitant una de les principals zones humides del prepirineu occidental, les restes d'una fortificació de guaita de la marca superior de l'Al Andalus( S.X-XI) i les restes del poblat Ibèric i posterior fortificació romana que hi ha al cim de Monteró. La vista és esplèndida tant la mes local del camí de ribera com la mes panoràmica del castell de Gelí o el pic de Monteró.

  PONT - CAMÍ DE RIBERA - COMA DE GELIS - PIC DE MONTERÓ CAMÍ DE RIBERA - PONT

  A la carretera que va del poble de Camarasa a Sant Llorenç de Montgay deixarem el cotxe a un petit pàrquing que hi ha al pont que travessa el pantà de Sant Llorenç de Montgay. Espectacular vista del Segre.

  Agafem el camí de Ribera. Al cap d'uns cinc minuts pujarem per un corriol molt dret que puja els 200 m de desnivell que hi ha fins el coll de Gelis amb un "pim, pam", arribats a aquest punt fem un altre pujadeta i arribem al castell de Geli(508 mt). Vistes molt amplies del Mont Roig, la ermita de Mare de Deu del Castell, el castell de Llorenç  i el poble de  St.Llorenç, el Montsec i la plana de Balaguer.

  Tornem al collet i per un sorprenent camí pujarem al cim de Monteró (574 mt) on les vistes s'amplien, veien una bonica perspectiva del poble de Camarasa. La baixada la farem per un camí carener en direcció sud, arribem a un punt on el camí te una petita des grimpada, sense grans dificultats ni exposició. Una estona després agafem un camí que baixa al camí de ribera, rodejats dels arbres de ribera i dels cingles de la muntanya de Monteró. A l'altra banda veiem el poble de St.Llorenç de Montgai i una zona d'escalada molt coneguda, la paret de l'ós.

   

  Dia: Dissabte 13 de maig 2017.

  Hores de marxa: 6:30h amb parades.

  Desnivell: 350 m.

  Dificultat: Mitja-Baixa

  Observacions: No hi ha aigua en tota la ruta. Recomanem portar pantalons llargs (podem sortir bastant esgarrapats/des), gorra i calçat de muntanya.

  Preu: 1€ socis, 6€ no socis. El preu de la sortida no inclou el transport.

  Important: Dimecres 10 de maig a les 20:15h al local de la UEC de Barcelona es farà una reunió per tal d'organitzar cotxes i explicar el funcionament de l'activitat.

  Transport: Cotxe particular.

  Per apuntar-se cal:

  Data límit d'inscripció: dimecres 10 de maig del 2017.   


© UEC de Barcelona
Som al Carrer de Rocafort, 7, Baixos, 08015 Barcelona | Telèfon: 93 454 58 55 | Email: secretaria@uecbarcelona.org | Horari d'obertura: Dilluns, Dimecres i Divendres de 19h a 21h.
Avís legal | Política de privacitat | Webmaster