UEC de BARCELONA
UEC de Barcelona UEC de Barcelona
   Soci virtual Notícies Entitat Cursos   

50è aniversari de la SIM


Logo Cursa Bassiero 2017


Curs de Medicina i Socors de Muntanya
Benvingut a la web de la UEC de Barcelona

 • UEC Camina: PUIG DE BESTRACÀ
  OIX, ALTA GARROTXA. 12/11/17

  Descripció: Excursió per la serra de Bestracà, al nord del poble d’Oix. Ruta circular. La carena supera els nou-cents metres d’altitud al llarg de dos quilòmetres i mig, amb un cim principal a ponent i dos de més modestos a llevant. El primer és la nostra fita.
  Sortirem de la plaça d’Oix i seguirem la travessia d’Oix a Beget, fins el coll de Bestracà.
  Anirem fins Sant Andreu de Bestracà que és una construcció d’estil romànic dels segles XII-XIII, restaurada els anys 1964 i 1983.
  Continuarem l’ascensió seguint el caire. Hi ha un corriol que puja de l’esglèsia, cal progressar per roques cantelludes, superant petits ressalts i una bretxa. El mirador sobre la vall d’Ormoier és magnífic. Finalment, assolirem el puig de Bestracà, de 1059 metres d’altitud.
  El cim és ocupat per les restes del castell de Bestrecà i la esglèsia de Sant Julià. Des del cim es pot veure Beget, Rocabruna amb el seu castell, i les valls de Salarsa i Bolòs.
  Per arribar al cim s’ha de caminar sobre roques, i en marxar, es creuen blocs i una tartera també.
  Per tornar, seguirem la carena, seguint una filera de fites que ens conduiran per les clapisses. Al capdavall de les tarteres trobarem un camí travesser, que ens portarà a la Portella, colletó en un caire secundari de la muntanya, on confluirem amb el camí de Bestracà a les Feixanes. El camí ens portarà a la Campassa. Aquí podrem gaudir d’un esplèndid panorama dominat pel Comanegra.
  Més enllà el camí torna cap a vall i el seguirem fins la casa de les Feixanes.
  Sortirem de les Feixanes seguint la carretera que la comunica amb el fons de la vall. Seguirem fins al Coll Joell i seguirem per la carretera. Ben aviat entrarem al bosc i trobarem la font de Coll Joell. Seguirem fins la riera de Beget. Al paratge anomenat la Resclosa seguirem pel marge dret i després d’una pujadeta i d’un suau descens anirem a la Plantada.
  El que ens resta del recorregut segueix íntegrament la carretera, que ens portarà de tornada a Oix.

  Dia: Diumenge 12 de novembre 2017.
  Hores de marxa: 4h sense parades.
  Desnivell: 650 m aprox.
  Dificultat: Mitja
  Observacions: Recomanem portar aigua, roba còmoda, gorra i calçat de muntanya.
  Preu: Soci federat:1€, Soci no federat: 6€, No soci i no federat: 11€, No soci federat: 5€ . El preu de la sortida no inclou el transport.
  Important: Dimecres 8 de novembre a les 20h al local de la UEC de Barcelona es farà una reunió per tal d'organitzar cotxes i explicar el funcionament de l'activitat.
  Transport: Cotxe particular.

  Per apuntar-se cal:
  Data límit d'inscripció: dimecres 8 de novembre del 2017.
   


© UEC de Barcelona
Som al Carrer de Rocafort, 7, Baixos, 08015 Barcelona | Telèfon: 93 454 58 55 | Email: secretaria@uecbarcelona.org | Horari d'obertura: Dilluns, Dimecres i Divendres de 19h a 21h.
Avís legal | Política de privacitat | Webmaster