UEC de BARCELONA
UEC de Barcelona UEC de Barcelona
   Soci virtual Notícies Entitat Cursos   

50è aniversari de la SIM


Logo Cursa Bassiero 2017


Curs de Medicina i Socors de Muntanya
Benvingut a la web de la UEC de Barcelona

 • 12/10/2016 PLA D'AIATS I SANTUARI DE CABRERA COLLSACABRA

  Aquesta excursió combina ermites i masies amb prats, boscos, cingleres i camins espectaculars. Te com a punts emblemàtics el Pla d'Aiats (1.303mt) on sembla increïble que en temps passat es visques de conrear.hi patates, i el Santuari Marià de Cabrera (1.294mt).

  Sortim de Cantonigròs (930mt) i després d' uns 300 mt. per la carretera que ve de Vic, arribem a la pista de Ca la Rotllada que deixarem ben aviat per agafar un bonic corriol que ens porta a la delicada ermita de Sant Gil i a l'imponent masia de Comajoan on veiem la primera de les nostres fites d'avui, el Cingle d'Aiats. D'allà agafem un emboscat corriol que puja fins el Grau d'Aiats. Una mica mes amunt trobem les runes del Cortals del Pla d'Aiats (1.294mt), que era el refugi dels treballadors i el magatzem de les patates que es conreaven al Pla. Arriben al fil de la vertical cinglera, on veiem el Montseny, El Far, els altiplans de la salut, Cantonigròs i als nostres peus la ermita de Sant Gil.

  Tornem enrere i agafem el camí que va planejant fins el coll d'Aiats. Trobem una corda que ajuda a passar amb seguretat per un tros de camí relliscós i arribem al coll del Bram (1.180mt). La visió de la pujada al santuari es espectacular. Pugem pel camí de les escales fins arribar al santuari de Cabrera (1.294 mt). Sortim per una estreta carena i sempre per camí arribem al pas de l'osca (equipat amb un passamà ), a partir d'aquí la carena s'eixample i deixant a la nostra dreta el punt culminant de la serra, el Cap del Pla (1.312mt) baixem per un distret corriol, equipat en molts punts amb grapes metàl·liques per fer-lo mes segur i estalviar-se alguna relliscada, la perspectiva del cingle de Cabrera es impressionant. Seguim baixant fins cal Vidrier i aquí tenim un canvi de paisatge molt intens, caminant per prats arribem fins Sant Julià de Cabrera on hi ha un bonic exemplar de Sequoia. Seguim unes marques que pel mig del camps i prats ens porta a un camí que flanqueja tota la serra de la Agullola de la Tuta i passant per aquesta masia segueix fins la de Caselles, tornem al pont de la Rotllada i per la carretera a Cantonigròs.

  Hores totals: 7,30 Desnivell: 600 mt acumulats. Km: 12,7 Dificultat: Mitja

  Excursió curta.

  És fa el mateix recorregut que la llarga fins arribar al coll del Bram. Enlloc de pujar a Cabrera es baixa pel camí normal de Cal Vidrier tornant a fer en aquest punt el mateix camí de la llarga.

  Aquesta sortida estalvia la pujada a Cabrera i l'entretinguda baixada del Pla del Prat.

  Hores Totals: 5,30 Desnivell: 500 mt Km: 10 Dificultat: Bàixa

  Hora de sortida: 7:30h. a Gran via amb Muntaner, davant el local de la UEC

  Notes:

  Hi ha servei de Bar al Santuari de Cabrera. Però recomanem portar beguda i menjar per tenir total autonomía, doncs el bar pot estar molt plé de gent.

  Es molt important portar calçat de muntanya, els dos itineraris tenen molt poc tros de pista   


© UEC de Barcelona
Som al Carrer de Rocafort, 7, Baixos, 08015 Barcelona | Telèfon: 93 454 58 55 | Email: secretaria@uecbarcelona.org | Horari d'obertura: Dilluns, Dimecres i Divendres de 19h a 21h.
Avís legal | Política de privacitat | Webmaster