UEC de BARCELONA
UEC de Barcelona UEC de Barcelona
   Soci virtual Notícies Entitat Cursos   

50è aniversari de la SIM


Logo Cursa Bassiero 2017


Curs de Medicina i Socors de Muntanya
Benvingut a la web de la UEC de Barcelona

 • 12/10/2016 PLA D'AIATS I SANTUARI DE CABRERA COLLSACABRA

  Els nou components de l'excursió, el Xavi, la Laia, l'Anna, l'Eva, la Mònica, l'Ernest, l'Octavi, la Gloria i l'Enric vam sortir de Cantonigròs en un dia bastant tapat i una previsió meteorològica que al final es va complir, encara que la pluja forta va ser tot just al arribar als cotxes ¡!.

  Només un any després d'haver-hi estat per últim cop l'Enric, que aquest cop és qui va proposar la excursió, va trobar novetats pel que fa als camins. La primera va ser que a l'entrada del poble hi ha un fantàstic camí senyalitzat que estalvia anar uns 300m per la carretera, només la vam creuar per agafar la pista de Ca la Rotllada. Imatge sortida Ben aviat la vam deixar per agafar un bonic corriol que ens porta a la delicada ermita de Sant Gil i a l'imponent masia de Comajoan. En aquest punt vam tindre una sorpresa no tant simpàtica, un cadenat enmig de l'únic accés que hi havia. Vam seguir fins l'ermita i en agafar el corriol que puja fins el Grau d'Aiats es va veure molt clar l'intent de fer desaparèixer aquest camí, fins i tot es va treure un cartell que indicava la pujada al Pla d'Aiats. Vist això recomanem a qui vagi al Pla d'Aiats des de Cantonigròs que pugi pel camí que passa per la masia d'Aiats per estalviar-se problemes. Imatge sortida Una mica mes amunt trobem les runes del Cortals del Pla d'Aiats (1.294m) que era el refugi dels treballadors i el magatzem de les patates que es conreaven al Pla. En arribar al fil de la vertical cinglera encara que hi feia vent i estava tapat vèiem el Montseny, El Far, els altiplans de la salut, Cantonigròs i als nostres peus l'ermita de Sant Gil.

  Tornem enrere i agafem el camí que va planejant fins el coll d'Aiats. Trobem una corda que ajuda a passar amb seguretat per un tros de camí relliscós i arribem al coll del Bram (1.180m). La visió des de la pujada al santuari és espectacular. Pugem pel camí de les escales fins arribar al santuari de Cabrera (1.294m) on aprofitem per dinar en una gran i estratègica taula i passar una bona estona gaudint d'uns exemplars de burro català.

  Només sortir torna a ser un espectacle, per una estreta carena i sempre per camí arribem al pas de l'osca (equipat amb un passamà), a partir d'aquí la carena s'eixampla i deixant a la nostra dreta el punt culminant de la serra, el Cap del Pla (1.312m) baixem per un corriol que hi ha a la carena coneguda com la "serrica" i que està equipat en molts punts amb grapes metàl·liques per fer-lo mes segur i estalviar-se alguna relliscada, la perspectiva del cingle de Cabrera és impressionant. Seguim baixant fins cal Vidrier i aquí tenim un canvi de paisatge molt intens, enmig d'uns grandiosos prats arribem fins Sant Julià de Cabrera on hi ha un bonic exemplar de sequoia. En aquest punt la pluja ja fa presència, per sort tot el tram més relliscós ja l'hem passat, Imatge sortida només cal seguir unes marques blaves que ens porten a un camí que flanqueja tota la serra de l'Agullola de la Tuta fins arribar a la masia de Caselles i al pont de la Rotllada, pel camí al costat de la carretera tornem a Cantonigròs, llavors es posa a ploure de mala manera, però al restaurant-bar del costat d'on hi teníem els cotxes vam fer un acabament d'excursió com cal, patatones, birretes i uns bons riures.

  Fins la propera ¡!!   


© UEC de Barcelona
Som al Carrer de Rocafort, 7, Baixos, 08015 Barcelona | Telèfon: 93 454 58 55 | Email: secretaria@uecbarcelona.org | Horari d'obertura: Dilluns, Dimecres i Divendres de 19h a 21h.
Avís legal | Política de privacitat | Webmaster