UEC Camina

Monestir de Montserrat – St. Jeroni – El Bruc


Travessa del massís de Montserrat, que voldrem fer "no tan clàssica". No tots els camins que creuen aquesta serralada tenen l'afluència massiva d'excursionistes i de turistes que tenen el camí nou de Sant Jeroni, el del Refugi d'Agulles o el dit "de les Bateries" que puja de Collbató al Monestir, per posar exemples. N'hi ha de molt menys transitats i, inclús, de mig perduts per manca de que s'hi passi.

La travessa que proposem busca un recorregut alternatiu per corriols amb menys afluècia de públic i per camins "que s'han d'anar trobant". Inevitablement,s i es vol fer la travessa, a estones haurem de passar per on passa tothom. Serà un 50% / 50%.

Sortirem del Monestir de Montserrat cap a l'antiga ermita de Sant Benet. Continuarem fins al Pla dels Ocells i  al camí nou de Sant Jeroni, que ens portarà a l'ermita del mateix nom. Pujarem (qui vulgui) a l'agulla de Sant Jeroni, sostre comarcal del Bages i de l'Anoia, i tornarem a l'ermita. Segirem l'excursió baixant pel "camí dels francesos" que deixarem a la poca estona per passar per sota "El Camell" i anar, per un camí irregular i selvàtic, fins al coll de Migdia. Baixarem fins al peu de la canal de Fontcadireta que remuntarem fins al Montgòs. Continuem per la banda Anoia, en forta baixada pel bosc, per un viarany destrossat per les riuades, fins al coll de Mosset. I ja sense més pujades,  pel cami del Cabrit (és que és el nom que surt al mapa) fins a la cova Arcada. Immensa balma, habitada al neolític, digne de veure.

D'aquí baixarem al Clot del Tambor i enirem, ja per camins de carro, fins al poble de El Bruc, passant per les masies de El Castell, Can Salses i Can Marrell.

Recorregut:
Monestir de Montserrat - Sant Jeroni - Montgròs - Cova Arcada - El Bruc

Data:
2 de Maig de 2021.

Hora de sortida:
7.15 hores. Punt de trobada, vestíbul de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de la Plaça de d'Espanya. A baix, a les guixetes.

Hores de marxa:
5 hores efectives de marxa, 14 Km de recorregut.

Denivell:
700 metres de pujada acumulada, 750 metres de baixada acumulada. Qui no pugi al cim de Sant Jeroni, s'estalviarà uns 100 m de pujada i de baixada.

Dificultats:
Mitjana: Els camins són, en algun tram, tots força irregulars.

Observacions:
Cal portar: Imprescindible: Calçat de muntanya, bota o sabata de trècking, amb soles no desgastades. Aigua, 1,5 litres. No hi ha fonts en tota la ruta. Protecció pel sol i per la pluja. No està previst fer cap àpat en bar o restaurant. Haurem de portar-nos el que vulguem menjar de casa. Si, al arribar, és obert el bar al Monestir, hi prendrem, qui vulgui, un cafè, o le que sigui, abans de començar a caminar.

Preu:
Socis de UEC federats: 1,- €. Socis de UEC no federats: 6,- €. No socis, però federats per alguna altre entitat: 6,- €. No socis i no federats: 11,- €. Aquest preu inclou l’assegurança d’accidents pel cap de setmana dels no-federats; no inclou, però, el transport.

Important:
En cas de no conèixer el grup, agrairem que, abans de fer la inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores trucant al 93 454 58 55, o al mòbil  659 665 167

Transport:
Transport públic: Anada en Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, tornada en autobús de línia .

Data límit d'inscripció:
30/04/21
Per apuntar-se cal:

  1. Fer el pagament de la sortida. Es pot fer de dues maneres:
    • Mitjançant un ingrés bancari al número de compte 2100 1391 9802 00067039 indicant el nom del participant.
    • A la secretaria de l'entitat.
  2. Omplir el següent formulari: