UEC Camina

La Tosa – Entre el Berguedà i la Cerdanya.


La Tosa (2537m), també coneguda popularment com la Tosa d'Alp està a l'est de la Serra del Moixeró entre el límit entre la baixa Cerdanya i el Bergadà. És un excel·lent mirador d'aquestes dues comarques i d'una bona part del Pirineu Oriental i de Catalunya.

Sortim del pàrquing Trencapinyes (1800m) situat a la carretera BV-4024, que puja de Bagà fins el Coll de Pal. Pujarem per bon camí fins la Collada de Comafloriu(2194m), en aquest punt agafarem un corriol que flanquejant a mitja alçada ens portarà fins el Coll de la Vall (2413m). Aquest camí té unes vistes esplèndides de la zona anomenada Les Muntanyetes i passa per les mines de manganés, actives fins els anys 70 del segle XX. També veiem les runes de les edificacions del Carregador que s'utilitzava per carregar el mineral i de la cabana de la Mena que era la residencia del miners. Al arribar al coll estem a la carena que uneix Les Penyes Altes de Moixeró amb La Tosa. A partir d'aquí el camí fa una forta pujada per arribar al refugi de Niu d'Àliga i pujant uns metres més amunt arribem al cim de La Tosa (2537m). La baixada la farem per la carena del Serrat Gran  fins arribar a la cruïlla amb el Gr150.1 que agafarem per baixar  fins la Collada de Comafloriu. En aquest punt tornem al pàrquing pel mateix camí que hem pujat.  

 

Recorregut:
Pàrquing Trencapinyes (1800m) - collada de Comafloriu - Coll de la Vall (2412m) - Ref. Niu d'Àliga - Tosa (2537m) - Cap del Serrat Gran - Collada de Comafloriu - Pàrquing

Data:
22 de Maig de 2022.

Hora de sortida:
7.00 del davant de la seu de la UEC de Barcelona: carrer d'Entença. 22 - Hora prevista de tornada al mateix punt : 20h aprox.

Hores de marxa:
Sense parades 5h aprox- Horari total previst amb parades incloses: 7h

Denivell:
800 metres aprox - Km: 14 aprox

Dificultats:
Pujada forta d'uns 120m de desnivell del coll de la Vall al refugi de Niu d'Àliga. El terreny és d'alta muntanya i l'itinerari pot ser força ventat doncs anem molta estona per carenes.

Observacions:
Cal portar: Imprescindible: Calçat de muntanya, bota o sabata de trècking, amb soles no desgastades. Aigua, 1,5 litres. No hi ha fonts en tota la ruta. Protecció pel sol, per la pluja, el vent i guants. No està previst fer cap àpat en bar o restaurant. Haurem de portar-nos el que vulguem menjar de casa. Cartografia: Editorial Alpina, Moixeró - La Tosa, escala 1:25.000

Preu:
Socis de UEC federats: 1,- €. Socis de UEC no federats: 6,- €. No socis, però federats per alguna altre entitat: 6,- €. No socis i no federats: 11,- €. Aquest preu inclou l’assegurança d’accidents pel cap de setmana dels no-federats; no inclou, però, el transport.

Important:
En cas de no conèixer el grup, agrairem que, abans de fer la inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores, trucant al 93 454 58 55 o enviant un correu a uec-camina@uecbarcelona.org.

Transport:
En vehicles particulars.

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.