UEC Camina

La Roca Corbatera des de La Morera del Montsant


La Roca Corbatera, amb els seus 1.163 metres d’altura, presideix el Massís del Montsant, alhora que és sostre comarcal de El Priorat. Des d’aquest cim es te una magnífica panoràmica sobre tota aquesta comarca.

Explicat en poques paraules, el Massís del Montsant es com un tambor: Un altiplà despoblat, d’orografia suau, de terreny calcari amb poca vegetació, que s’alça sobre unes cingleres que l’envolten en, pràcticament, tot el seu perímetre.

Hi ha, però, incomptables punts, en aquesta muralla, que permeten l’accés a la parta alta des de la plana. Uns més difícils i aeris, i altres de més fàcils. I alguns tant senzills que són aptes per a tots els públics. Aquests accessos el veureu indicats en els mapes amb el nom de “grau”. Son el tret característic de les excursions al Montsant.

Per aquesta sortida, per accedir al cim de la Roca Corbatera des de el poble de La Morera del Montsant (743m), hem triat pujar pel Grau del Carabassal i baixar, a la tornada, pel de La Grallera.

El primer té com a dificultat que s’han de guanyar dos trams d’escala de ma de uns 10 metres cada un i, tot seguit remuntar una canal de uns 100 metres equipada, en algun punt, amb cables i grapes. El segon es baixa caminant “amb les mans a la butxaca”: Un corriol, no gaire pendent, que s’esmuny entre les roques aprofitant una torrentera i ens porta a la plana.

Recorregut:
La Morera de Montsant - Grau del Carabassal - Cingle del Rodés - Roca Corbatera - Cingle del Rodés - Les Baselles - Grau de la Grallera - La Morera de Montsant

Data:
17 de Març de 2019.

Hora de sortida:
7.00 de la Seu de la UEC de Barcelona, carrer Rocafort, 7

Hores de marxa:
5 hores de marxa efectiva, sense comptar parades

Denivell:
450 metres de desnivell total acumulat

Dificultats:
Mitja, per el dels dos trams d'escala de ma que s'han de salvar i la canal que s'ha de remuntar amb ajuda, puntialment, de les mans. La resta, molt fàcil. La longitud del recorregut queda compensada per l'escàs desnivell i la bona qualitat de la major part del camí.

Observacions:
No hi ha cap font en tot el recorregut. Cal portar, com a mínim, un litre i mig d'aigua. La previsió és de començar a caminar sobre dos quarts de deu del matí i ser de tornada al poble de la Morera sobre les cinc de la tarda. El trajecte en cotxe dura unes dues hores, aproximadament  Cartografia: SERRA DE MONTSANT, editorial piolet, 1:20.000  

Preu:
Soci federat: 1€, soci no federat: 6€, no soci no federat: 11€, no soci federat: 5€. El preu de la sortida no inclou el transport

Important:
EN EL CAS DE NO CONÈIXER EL GRUP, AGRAIREM QUE ABANS DE FER LA INSCRIPCIÓ US POSSEU AMB CONTACTE AMB LA SECRETARÍA DE LA UEC BARCELONA, DILL-DIMEC DE 19H A 21H I DIV DE 19H A 22H TRUCANT AL 93 454 58 55 .

Transport:
Cotxes particulars

Data límit d'inscripció:
14/03/19
Per apuntar-se cal:

  1. Fer el pagament de la sortida. Es pot fer de dues maneres:
    • Mitjançant un ingrés bancari al número de compte 2100 1391 9802 00067039 indicant el nom del participant.
    • A la secretaria de l'entitat.
  2. Omplir el següent formulari: