UEC Camina - Propera sortida

RUTA DELS EMPEDRATS


Descripció:

L'HOSTALET - BULLIDOR DE LA LLET - REFUGI SANT JORDI - PAS DE GALLIGANS - L'HOSTALET

La ruta s’inicia al veïnat de l’Hostalet. A l’inici de l’itinerari hi ha dues cases. Començareu a pujar pel costat del riu que travessareu al cap d’un quart d’hora cap al vessant esquerre pel pont dels Empedrats. Des d’aquí és observable la imponent esqueixada que han obert les aigües a la roca calcària. Abans d’enfilar el congost dels Empedrats, trobareu un camí que surt a l’esquerra i creua el riu a gual -sol estar indicat amb un pal-. Aquest camí porta a l’anomenat Bullidor de la Llet, un impressionant brollador d’aigua en unes fissures de la paret calcària. S’hi arriba després d’un fort repetjó però només és interessant en èpoques plujoses; a l’estiu i a l’hivern sol estar sec.

A partir d’aquest punt, el camí entra decididament a la llera del riu vorejant la imponent roca que l’estrangula: és la zona dels Empedrats. Ara ja es confonen riu i camí i cal anar seguint les passeres. Si baixa molta aigua, la remullada és segura!

Ben aviat trobareu la gorja d’Escriu. Es tracta d’un indret d’una gran bellesa on el camí es manté enlairat sobre el riu que salta i llisca entre les roques. Mes endevant trobem el Refugi de Sant Jordi i la font del Faig, a partir d'aquí anèm al pas de Galligans anant a ran de cingle per sota del Cap de la Boixassa, contemplant grans panoràmiques del Cadí i Pedraforca fins que arribem al coll de la Pelosa, passarem per sota de les Balmes de la Boixassa i entrarem a la clotada de Riberetes on tot baixant anirem trobant una zona plena de carboneres, seguim baixant fins a tornar  a l'Hostalet.

Dia: 27/05/2018

Hora de sortida: 7:00 h

Hores de marxa: 5 hores, parades a part

Denivell: 870 m

Dificultats: Mitjana (degut al desnivell i haver de creuar bastants cops el riu.)

Observacions: Desnivell important. Cal portar calçat adequat, aigua, tots els àpats, roba per si plou, gorra i crema pel sol.

Preu: Soci federat: 1€, soci no federat: 6€, no soci no federat: 11€, no soci federat: 5€. El preu de la sortida no inclou el transport

Important: A la zona dels Empedrats cal anar en compte amb les relliscades. Si plou, cal preveure un augment sobtat del nivell de l’aigua del riu per tant es fàcil haver de treures el calçat en algún punt. Recomanable portar mitjons de recanvi, una tovallola pels peus i un calçat tipus xancles de goma per algún d'aquests punts.

Transport: Cotxes particulars

Data límit d'inscripció: 24/05/2018

Per apuntar-se cal:

  1. Fer el pagament de la sortida. Es pot fer de dues maneres:
    • Mitjançant un ingrés bancari al número de compte 2100 1391 9802 00067039 indicant el nom del participant.
    • A la secretaria de l'entitat.
  2. Omplir el següent formulari: