UEC Camina

Núria – Refugi d’Ulldeter – Coma de Vaca – Queralbs


Vall de Núria - Refugi d'Ulldeter - Queralbs (2 dies)

Deixem els cotxes a Queralbs i agafem de tren cremallera fins al Santuari de Vall de Núria. 

 

1r dia. Del Santuari de Núria al refugi d'Ulldeter pel Coll de Noucreus. 4 hores 50  minuts. desnivell positiu 1000 i negatiu 740. 

Sortim del Santuari de Núria per l'estació del cremallera i deixant l'estació del telefèric de l'alberg Pic de l'Àliga a la dreta. Prenem una pista que puja cap a l'est, entrem al bosc i continuem vall amunt. Quan la pista fa un revolt tancat a la dreta, la deixem i prenem un camí que es va acostant al riu, fins a una palanca: el Pont de l'Escuder (0h 40'). Travessem el riu i pugem una mica més per uns lloms arbrats fins a una bifurcació. Prenem el camí de la  dreta, que puja fort per la Coma de Noucreus, separat del riu. Més amunt deixem la Llaça de les molleres i mes enllà la Font del Guillem. El camí va pujant en unes llaçades fins el peu del Fons de la Coma  coberta de tarteres. el camí va cap a al dreta i remunta la tartera en quatre llaçades fins a una bretxa de la carena amb unes roques blanques i de flanc, arriba fins al Coll de Noucreus 2796 m (2h 15'). Des del coll baixem per la carena, molt ampla, fins el Coll de Carança 2725 m, des d'on pugem carena amunt cap a l'est vorejant els Cims de la Vaca molt aprop del cim, fins a una carena secundària i fins a unes roques blanques: el Coll de Tirapits 2781 m (2h 50'). Del coll el camí baixa al nord, en diagonal, fins a la Cabana de Tirapits 2700m, on torna a canviar de direcció i descendeix cap a l'est pel fons de la Coma de Tirapits. Més avall, comencem a trobar rierols, i el camí revolta al fons de la Coma de Fresers, coberta d'aiguamolls 2415m (els Aigols Podrits), travessa uns quants rierols i més enllà un vessant enllavissat de terra i pedres blanques. A partir d'aquí el camí, ben marcat, va pujant constantment fins al Coll de la Marrana 2510m (4h). Del coll baixem per un camí en llaçades que ens porta al fons de la coma, i fins a travessar una pista d'esquí amb unes tanques paraneus. Deixant les tanques a la nostra dreta baixem cap a la suau carena coberta de prat al final de la qual hi ha el Refugi d'Ulldeter 2220m a ón passem la nit.

 

 

2n dia Refugi d'Ulldeter a Queralbs pel refugi de Coma de Vaca

 

Tornem pel GR11 fins al Coll de la Marran, una mica més enllà ens desviem cap al sud pel GR11-7 per la Coma del Freser. La baixada és dura per prat amb el camí poc marcat, travessem un torrent, passem una font abundosa en el camí del fons de la vall fins al jaç del Roc de l'Orri, és un prat al peu d'unes roques rogenques. Més avall baixarem per les vires roques sobre un petit engorjat d'un riu. Anirem per la riba esquerra del riu seguint la Coma de Fresers fins al Torrent del Bogadé que baixa del Balandrau. Estem al camí que puja de Queralbs,  i el seguirem fins a la palanca que travessa el Riu Freser i pugem al Refugi de la Coma de Vaca 2020m.(3h) Baixarem les Gorges del Freser i continuem pel Salt del Grill, la Central de Daió, La Farga i Queralbs 1236m. Ja estem al destí (4,30h).

Recorregut:
Dia 1) Núria – Refugi d’Ulldeter – Dia 2) Coma de Vaca – Queralbs

Data:
29 - 30 de Juny de 2019.

Hora de sortida:
Dissabte 29/07/2019 a les 7h a la porta de la UEC Barcelona. c/ Rocafort, 7

Hores de marxa:
1er dia): 4' 50h - 2on dia): 4,30h

Denivell:
1er dia) desnivell positiu acumulat 1.000mt i negatiu 740mt. / 2on dia) desnivell positiu acumulat 5oomt. i negatiu 1.553mt

Dificultats:
Cap important. Es va sempre per bon camí, però el desnivell negatiu del segon dia és considerable, encara que està bastant repartit entre tot l'itinerari.

Observacions:
Terreny d'alta muntanya. Portar calçat adient, protecció solar, gorra, roba pel vent i la pluja. Només tenim aigua potable al arribar als Refugis . Caldrà portar un litre i mig d'aigua.    

Preu:
Soci federat: 1€; soci no federat: 6€, no soci no federat: 11€, no soci federat: 5€. El preu de la sortida no inclou el cotxe (?), ni el Refugi(41,50 mitja pensió), ni el Cremallera de pujada de Queralps a Nuria (14,50€ comprat on-line)

Important:
EN EL CAS DE NO CONÈIXER EL GRUP, AGRAIREM QUE ABANS DE FER LA INSCRIPCIÓ US POSSEU AMB CONTACTE AMB LA SECRETARÍA DE LA UEC BARCELONA, DILL-DIMEC DE 19H A 21H I DIV DE 19H A 22H TRUCANT AL 93 454 58 55 .

Transport:
Cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.