UEC Camina

Avencs del Mas Roig


Aquesta excursió, no pretén pujar cims o fer una quilometrada. La idea es anar a descobrir un paratge natural força amagat i que molt poca gent coneix. Els avencs del Mas Roig.

Sortirem del pàrquing del Museu de les Mines de Bellmunt, a1h 45 min en cotxe de Barcelona.

Pujarem a Lo Sarraí. Mirador natural de la vall del Ebre i un tram del riu Siurana.

Baixarem després fins els Avencs del Mas Roig. Tindrem que fer un tros de corriol en mal estat que baixa fins al fons del barranc, fent ziga–zagues, salvant troncs d’arbres caiguts i força relliscós si no està sec. Tindrem que superar un talús d’argila amb ajuda  d’una corda. Seguirem per un senderó fressat que remunta el curs del barranc per una zona obaga, frescal i molt humida que em porta fins a un trencall des d’on comença a pujar en direcció a l’Avenc Fosc després de deixar enrera Lo Bufador, un avenc en forma de pou.

Els avencs del mas Roig

Es una enorme esquerda que separa un tram de la muntanya. Hi han zones amb passadissos amples on creix la vegetació i arbres que han crescut en les esquerdes. Hi han altres zones amb passos estrets que ens obligaran a treure’ns la motxilla per passar mes fàcilment.

Ens espera un recorregut d’uns 200 metres fascinant i entretingut.

A mitat del recorregut hi ha un tram amb tres escalons metàl·lics per superar un petit desnivell

Alguns passos delicats, ja que el terreny es humit i relliscós.

Sortirem del barranc, remuntant un altre cop el camí fins arribar a la pista. On retornarem fins un trencall en direcció al Poblat Ibèric de Puig Roig.

Poblat Ibèric Puig Roig

El Puig Roig és un jaciment arqueològic, ubicat dins el terme municipal del Masroig, que s’alça sobre un turó estratègic enmig del bosc amb vistes al riu Siurana i al Montsant.

El jaciment, datat entre els segles IX-VII aC, és un dels més ben conservats de Catalunya dels quals es pot apreciar la planta sencera.

Del poblat ibèric, retornarem a Bellmunt del Priorat. 3,6 Km  per pistes de suau pujada

INSCRIPCIONS TANCADES

 

Recorregut:
Bellmunt del Priorat – Cim de Lo Sarraí – Avencs del Mas Roig – Poblat Ibèric de Puig Roig – Bellmunt del Priorat. 11,5 Km

Data:
13 d'Octubre de 2019.

Hora de sortida:
7.00 hores de la seu de la UEC de Barcelona: Carrer de Rocafort, 7

Hores de marxa:
4 hores 30 minuts

Denivell:
550 metres positius

Dificultats:
. Excursió per pista excepte el tram de baixada al barranc on esta L’avenc del Mas Roig. Tindrem que fer un tros de corriol en mal estat que baixa fins al fons del barranc, fent ziga–zagues, salvant troncs d’arbres caiguts i força relliscós si no està sec. Tindrem que superar un talús d’argila amb ajuda d’una corda. A mitat del recorregut de l’avenc del Mas Roig, hi ha un tram amb tres escalons metàl·lics per superar un petit desnivell

Observacions:
Esmorzar i dinar. 1 litre aigua per persona mínim. (no hi ha fonts en tota l’excursió). Portar-la de Barcelona.  Calçat; botes o sabatilles amb sola de muntanya. Una pesa de roba d’abric. Impermeable per si de cas.

Preu:
Soci federat: 1€; soci no federat: 6€, no soci no federat: 11€, no soci federat: 5€. El preu de la sortida no inclou les despesses de cotxe

Important:
En cas de no coneixer el grup, agraïrem que, abans de fer l'inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores trucant al 93 454 58 55 .  INSCRIPCIONS TANCADES

Transport:
En cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.