UEC Camina

El Talló desde la Vall del Bac


La Vall del Bac és, amb molta probabilitat, una de les valls més deshabitades de les comarques gironines. Àmplia i fèrtil, en temps passat molt rica com ens ho indiquen les dimensions de les masies que hi trobem aquí i allà, s'exten des de Sant Pau de Segúries fins a Oix, d'oest a est, s'ha conservat quasi verge com era fa més d'un segle.

Nosaltres començarem l'excursió al bell mig d'aquest magnífic indret, a l'hostal (570 msnm). Creuarem els prats cap a l'antiga escola on passarem el riu i seguirem el seu curs avall fins al molí, on començarem, en direcció N, una pujada sostinguda per un alzinar pedergós que ens portarà als plans de Resclusanys (1.110 msnm). Hi esmerçarem unes dues hores.

Des de aquí , seguint la suau carena d'àmplies vistes remuntarem cap a ponent, per prats i bosquets, fins al cim del Talló (1.276 msnm). Magnífic mirador sobre la Vall del Bac, a migdia, i les valls de Beget, a tramuntana.

L'excursió continua per la carena, ara sempre de baixada, cap a ponent: Arribats a la Collada de Resclusanys, trenacrem a l'esquerra cap al sud, cap al coll de Triadú (des de on veurem l'indret de Sant Andreu de Porerres) i seguirem cap a la Torra de Sant Miquel i a l'Hostal, on hem deixat els cotxes.

Recorregut:
Circular

Data:
24 de Novembre de 2018.

Hora de sortida:
7 del matí, de la seu de la UEC de Barcelona, Rocafort, 7.

Hores de marxa:
Entre 5 i 6 hores.

Denivell:
720 metres de desnivell acumuat total.

Dificultats:
La pujada fins als plans de Resclusanys és un camí força pedregós, una pujdada sostinguda de entre 1,5 i 2 hores. La resta és tot camí d'abast, amb excepció d'un tram ambas del Triadú, de 1 Km força emboscat.

Observacions:
Pels xofers: La pista de 10 Km que porta a l'Hostal pel Coll de Carreres  encimentada en tot el recorregut. Apta per a qualsevol vehicle.  

Preu:
Soci federat: 1€, soci no federat: 6€, no soci no federat: 11€, no soci federat: 5€. Apart d'aquests imports,s'han de sumar les despeses de cotxe

Important:
EN EL CAS DE NO CONÈIXER EL GRUP, AGRAIREM QUE ABANS DE FER LA INSCRIPCIÓ US POSSEU AMB CONTACTE AMB LA SECRETARÍA DE LA UEC BARCELONA, DILL-DIMEC DE 19H A 21H I DIV DE 19H A 22H TRUCANT AL 93 454 58 55 .

Transport:
Cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.