UEC Camina

Taga (2.040 mt) i Puig Sestela (2.013 mt) per Sant Martí Sarroca


El Taga, sense assolir cap gran alçada (2.040 m), és el millor mirador que hi ha per veure tota la comarca del Ripollès. Això pel fet d'estar força aïllat de quasi totes les muntanyes que l'envolten, però sobre tot, per que està al centre geomètric, quasi exacte, de la comarca; penjat sobre la seva capital, Ripoll. Tant sols el Puig Sestela li pren vista cap a llevant.

Nosaltres, doncs, us proposem una excursió al cim del Taga i al cim del Puig Sestela (2.013), i així ho veurem tot.

Sortirem del llogarret de Sant Martí (a 1.350 metres sobre el nivell del mar) i pujarem per bosquets, primer i per prats fins a la Portella d'Ogassa (a 1.810 metres) i al cim del Taga (2.040).  Salvar d'entrada aquest desnivell de quasi 700 metres es permetrà gaudir, la resta de l'excursió, d'un magnífica passejada per la carena.

Desfarem el camí fins a la Portella d'Ogassa i continuarem per la carena cap el Puig Sestela (2.013 m) i el Coll de Pal , on ja deixarem la carena per davallar cap al poble d'Ogassa.

Recorregut:
Sant Martí - Portella d'Ogassa - Taga - Portella d'Ogassa - Puig Sestela - Coll de Pal - Ogassa. En total uns 15 Kms.

Data:
11 de Maig de 2019.

Hora de sortida:
7.00 de la seu de la UEC de Barcelona, carrer Rocafort 7 (tocant a Paral·lel)

Hores de marxa:
Hores de marxa efectiva, 4.45 hores; durada prevista amb parades, 7.

Denivell:
700 metres+ 200 metres

Dificultats:
Dificultat tècnica, baixa. És tot camí per prats i, des de el Coll de Pal a Ogassa, per pista forestal. A tenir en compte el desnivell acumulat, que, tot i fer-se en dues vegades, s'ha de salvar.

Observacions:
No hi ha cap punt d'aigua potable en tot el recorregut. Caldrà portar un litre i mig d'aigua, com a mínim.   ///    Preveure que, si fa un dia assolellat, farà falta protecció solar física (barret) i química (crema solar).   ///    Cartografía, Editorial Alpina: "Taga, Serra Cavallera, Sant Amand", escala 1:25.000

Preu:
Soci federat: 1€, soci no federat: 6€, no soci no federat: 11€, no soci federat: 5€. El preu de la sortida no inclou el transport

Important:
EN EL CAS DE NO CONÈIXER EL GRUP, AGRAIREM QUE ABANS DE FER LA INSCRIPCIÓ US POSSEU AMB CONTACTE AMB LA SECRETARÍA DE LA UEC BARCELONA, DILL-DIMEC DE 19H A 21H I DIV DE 19H A 22H TRUCANT AL 93 454 58 55 .

Transport:
Cotxes particulars. Ja ens repartirem les despeses de combustible i de peatges d'autopista.

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.