UEC Camina

La Roca Corbatera des de La Morera del Montsant


La Roca Corbatera, amb els seus 1.163 metres d’altura, presideix el Massís del Montsant, alhora que és sostre comarcal de El Priorat. Des d’aquest cim es te una magnífica panoràmica sobre tota aquesta comarca i sobre mitja Catalunya: Desde el Port fins al Pirineu..

Explicat en poques paraules, el Massís del Montsant es com un tambor: Un altiplà despoblat, d’orografia suau, de terreny calcari amb poca vegetació, que s’alça sobre unes cingleres que l’envolten en, pràcticament, tot el seu perímetre.

Hi ha, però, incomptables punts, en aquesta muralla, que permeten l’accés a la parta alta des de la plana. Uns més difícils i aeris, i altres de més fàcils. I alguns tant senzills que són aptes per a tots els públics. Aquests accessos el veureu indicats en els mapes amb el nom de “grau”. Son el tret característic de les excursions al Montsant.

Per aquesta sortida, per accedir al cim de la Roca Corbatera des de el poble de La Morera del Montsant (743m), hem triat pujar pel Grau del Carabassal i baixar, a la tornada, pel de L'Espinós.

El primer té com a dificultat que s’han de guanyar dos trams d’escala de ma. El primer de 3,2 m d'alçada (10 graons) i el segon de 3,5 metres + 2 metres (11 i 7 graons). Hi ha una terraseta entre els dos trams amb passamà per agafar-se. Just al capdemunt d'aquest darrer tram cal remuntar una canal de uns 25 metres d'ina inclinació de uns 45º, equipada amb graons picat a la roca i grapes. També hi ha una mica de cable. No és aèria. Ni hi cap tram "no apte per vertiginosos".

El segon grau es baixa caminant “amb les mans a la butxaca”: Un corriol, no massa pendent, que s’esmuny entre les roques i ens porta a la plana. Cal estar "en forma" això sí.

Recorregut:
La Morera de Montsant - Grau del Carabassal - Cingle del Rodés - Roca Corbatera - Cingle del Rodés - Les Baselles - Grau de L'Espinós - La Morera de Montsant: Total, 13 Km

Data:
17 de Març de 2019.

Hora de sortida:
7.00 de la Seu de la UEC de Barcelona, carrer Rocafort, 7

Hores de marxa:
4,5 hores de marxa efectiva, sense comptar parades

Denivell:
575 metres de desnivell total acumulat, entre anad i tornada

Dificultats:
Mitja, el tram per salvar el grau del Carabassal. Molt fàcil tota la resta, el recorregut és per clars senders de bon caminar.

Observacions:
No hi ha cap font en tot el recorregut. Cal portar, com a mínim, un litre i mig d'aigua. També cal portar protecció pel sol: Física (barret o gorra) i química (crema solar) La previsió és de començar a caminar sobre dos quarts de deu del matí i ser de tornada al poble de la Morera sobre dos quarts de cinc de la tarda. El trajecte en cotxe de Barcelona a La Morera dura unes dues hores, aproximadament  Cartografia: SERRA DE MONTSANT, editorial piolet, 1:20.000  

Preu:
Soci federat: 1€, soci no federat: 6€, no soci no federat: 11€, no soci federat: 5€. El preu de la sortida no inclou el transport

Important:
EN EL CAS DE NO CONÈIXER EL GRUP, AGRAIREM QUE ABANS DE FER LA INSCRIPCIÓ US POSSEU AMB CONTACTE AMB LA SECRETARÍA DE LA UEC BARCELONA, DILL-DIMEC DE 19H A 21H I DIV DE 19H A 22H TRUCANT AL 93 454 58 55 .

Transport:
Cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.