UEC Camina

Roc de l’Enginyer – Roc d’Auró – Cim d’Estela (100 cims)


Una ruta de gran bellesa, amb varies grimpades i desgrimpades, fonts, història i llegendes, que surt del Santuari de Mare de Déu de Corbera, un conjunt d'edificis que datan de 1721. Com a curiositat diré que el 25 de juny de 1901 Mn. Cinto Verdaguer va dinar al Santuari, tornant de la seva última visita al Pi de les Tres Branques.

Al Santuari (1.424 mt) agafem el PR C-73  pasem per dues masies enrunades, una font i més amunt trobem la popular font de Tagast, seguim pujant per paratges preciosos hi arribem a la collada de Rasets. En deu minuts arribem al Roc de l'Enginyer (1.989mt) on hi ha un vèrtex geodèsic. El camí carener per arribar al Roc d'Auró (1.925 mt), està senyalitzat amb unes marques vermelles però es un xic delicat. S'ha d'anar amb compte doncs hi ha una desgrimpada, encara que és més fàcil del que pot semblar. Per pujar al Roc d'Auró fem un altre grimpada que té unes cadenes per facilitar el pas. Un cop fet el cim hem de tornar a baixar pel mateix lloc. La ruta segueix baixant cap al coll d'Estela però abans d'arribar trobem el llegendari Forat d'Estela ( ja us llegiré la llegenda quan arribem), i la font d'Estela. Al arribar al coll fem la pujada final de 60 mt un altre grimpadeta, (tornem a trobar unes cadenes) fins al Cim d'Estela( 1.847 mt). Punxegut cim amb una vista esplèndida. Tornem a baixar del cim per les mateixes cadenes fins al coll d'Estela i d'aquest punt ja fem la baixada sense cap dificultat fins el Santuari de Corbera. 

Recorregut:
Santuari Mare de Déu de Corbera - Font de Tagast - Collada de Tagast - Roc de l'Enginyer - Roc d'Auró - Font d'Estela - Cim d'Estela - Santuari Mar de Déu de Corbera.

Data:
2 de Juny de 2019.

Hora de sortida:
7 matí de la UEC de Barcelona, c/ Rocafort, 7

Hores de marxa:
4,45h de marxa + 2h de parades : 6,45h aprox.

Denivell:
700 mt acumulats

Dificultats:
A la carena el camí té diferents llocs amb grimpades i desgrimpades, equipades amb cadenes per facilitar l'accés, al Roc d'Auró i al cim d'Estela.

Observacions:
Hi ha 3 fonts, però és recomanable portar aigua. 

Preu:
Soci federat: 1€, soci no federat: 6€, no soci no federat: 11€, no soci federat: 5€. El preu de la sortida no inclou el transport

Important:
EN EL CAS DE NO CONÈIXER EL GRUP, AGRAIREM QUE ABANS DE FER LA INSCRIPCIÓ US POSSEU AMB CONTACTE AMB LA SECRETARÍA DE LA UEC BARCELONA, DILL-DIMEC DE 19H A 21H I DIV DE 19H A 22H TRUCANT AL 93 454 58 55 .

Transport:
Cotxes particulars.

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.