UEC Camina

Estanys de la Pera – Pic de Perafita – Pic de Monturull


Aparcament de Pollineres (Lles) - Refugi dels Estanys de la Pera - Pic de Perafita - Pic de Monturull - Aparcament de Pollineres (2 dies).

Deixem els cotxes a l'aparcament del refugi de Pollineres, sobre l'estació d'esquí nòrdic de Aransa. 

 

1r dia. Pujada al Refugi dels Estanys de la Pera.                            

Sortim de 2.130 metres d'alçada sobre el nivell del mar. Deixarem a l'esquerra la pista que dona accés a vehicles al refugi del Estanys de la Pera, per seguir els sender que seguint el torrent i travessant boscs i prats en portarà fina al Refugi dels Estanys de la Pera, situat a 2.354 metres sobre el nivell del mar, on farem nit: Sopar dormir i esmorzar. Hi esmerçarem aproximadament una hora i quart.

Un cop arribats i tot esperant l'hora de sopar, en podem arribar fina a la riba de l'estany que dona nom a l'indret. Bell paisatge, amb el Pic de Monturull presidint l'espai.                                                                                                                                                                                                                                                                        

2n dia Refugi del Estanys de la Pera (2.354 m) - Pic de Perafita (2.752 m) - Coll de Claror (2.570 m) - Pic de Monturull (2.761 m) - Aparcament de Pollineres (2.130 m)

Sortim del refugi dels Estanys de la Pera en direcció N cap el Coll de St. Vicens, que guanyem en els darrers metres per un camí força dret i relliscós. Un cop a la carena, continuarem per un suau pendent fins al cim del Perafita: Magnífiques vistes sobre els Estanys de Perafita, al S i sobre la Vall de Madriu (Andorra) al N.

Seguirem en direcció S-SO cap el coll de Claror per tornar a pujar, sempre per la carena, al Monturull (o Torre dels Soldats).

Per tornar als cotxes girarem en direcció E-SE cap el coll de Monturull baixant per un pendent suau, però pedregós. Seguirem encara una estona més per la carena  fins a començar en forta pendent la baixada en direcció N-NO cop a la Bassa de Claror i els Estanys de la Pera.

Data:
28 - 29 de Setembre de 2019.

Hora de sortida:
9.00 hores de la seu de la UEC de Barcelona: Carrer de Rocafort, 7

Hores de marxa:
Dissabte: 1,25 hores, diumenge 4,50 hores.

Denivell:
Dissabte 225 metres de desnivell acumulat; diumenge 650 metres de desnivell acumulat.

Dificultats:
Mitjana: El descens des de el Coll de Monturull a l'aparcament de Pollineres és camí amb força pendent i desdibuixat.

Observacions:
Material a portar: Cal portar els dinars del dissabte i del diumenge. El sopar del dissabte i l'esmorzar del diumenge ens el serviran al refugi. També ens donaran mantes per dormir. Solament hem de portar un sac-llençol. Cal portar llanterna, roba d'abric i protecció per la pluja. I Aigua: El diumenge no hi ha cap font en tot l'itinerari. Portar una cantimplora de, al menys, 1,5 litres. Cartografia: Editorial Alpina: Cerdanya (Puigpedrós, Carlit, Tosa Plana, Puigmal), escala 1:50.000  

Preu:
Soci federat: 1€; soci no federat: 6€, no soci no federat: 11€, no soci federat: 5€. El preu de la sortida no inclou el cotxe, ni el Refugi (44,- € mitja pensió)

Important:
En cas de no coneixer el grup, agraïrem que, abans de fer l'inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores trucant al 93 454 58 55 .

Transport:
En cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.