UEC Camina

Cim de La Miranda i volta al barranc de La Dòvia


Excursió que transcorre tota ella per la vessant sud de la Serra de Llaberia, en dos escenaris clarament diferenciats:

El primer, la pujada des del poble de Pratdip fins a La Miranda: Primer per bosc. Passarem ràpidament a progressar per carena, crestes i novament carena.  Gaudirem d'àmplies vistes sobre el barranc de la Dòvia, a una banda i, especialment, sobre el mar i el delta de l’Ebre a l’altre. Aquesta part més alta, amb poca vegetació, de mata baixa, i terreny rocós, trencat.

Passarem pel Montredon, La Creu i, finalment, per La Miranda, el punt més elevat del recorregut, des de on veurem la vessant N de la Serra de Llabreia, i, en primer pla, la Mola de Calldejou.

El segon, la baixada. La farem seguint cap a ponent, sempre pel cantell de la cinglera que tanca el barranc de La Dòvia cap el Coll de La Bassa de Les Fonts. Aquí davallarem per un fàcil grau per anar a buscar el camí anomenat “de la Forestal”, tot resseguint el bosc del costat dret del barranc de la Dòvia, a mitja alçada. Un dels racons amb més anomenada de la Serra de Llaberia. Tornats a la carena, passarem un altre grau sense dificultat i tornarem al poble de Pratdip d'on hem sortit per un airós camí amb àmplies vistes sobre el mar. 

Una excursió perfectament circular;  L tornada entrarem al poble de Pratdip per l'extrem oposat al que l'hem deixat el matí quan hem començat a caminar.

Recorregut:
Pratdip - Crestes de la Seda - Montredon - La Creu - La Miranda - Coll de la Bassa de Les Fonts - Grau de La Dòvia - Pratdip

Data:
23 de Febrer de 2020.

Hora de sortida:
7.00 hores. Al davant de la Seu de la UEC, al carrer Rocafor no. 7.

Hores de marxa:
7,5 hores comptant parades, 18 Km, aproximadament

Denivell:
875 metres, acumulats

Dificultats:
Mitjana-alta: La pujada per les crestes requereix certa agilitat. Hi ha trams de fàcil grimpada però sempre sense exposició al buit. Forta pendent a la baixada pel Portell del Carreter. Hi ha cordes. Recorregut força llarg.

Observacions:
No hi ha fonts ni punts d’aigua potable pel camí. S’ha de fer bona provisió d’aigua. Cal portar calçat sòlid: Terreny calcari de roca aspre i cantelluda. Si ens fa un dia ventós, important portar un tallavent, que allà quan venta, venta fort.                                                     A l'anada, està previst fer una curta parada, en una àrea de servei de la A-7, per esmorzar.                                                  Cartografia: Editorial Piolet: Serra de Llaberia, escala 1:20.000; Editorial Piolet, Camis del Baix Camp Sud, escala 1:30.000.                                                  A la revista “Excursionisme” (que edita la UEC) del desembre del 2016, hi ha tot un article amb una descripció molt més complerta d’aquesta excursió i amb boniques fotografies. Un comentari al respecte: La descriu en el sentit horari i nosaltres la volem fer en el sentit anti-horari.                                                      Track:  https://ca.wikiloc.com/wikiloc/edit.do?event=companions&id=46399611                                                                                                                                                                  

Preu:
Soci federat: 1,- €; soci no federat: 6,- €, no soci no federat: 11,- €, no soci federat: 6,- €. El preu de la sortida no inclou les despeses de cotxe.

Important:
En cas de no coneixer el grup o de tenir dubtes sobre el grau de dificultat, agrairem que, abans de fer l'inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores trucant al 93 454 58 55.

Transport:
Cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.