UEC Camina

Prat d’Aguiló, Cim de Comabona tornant pel coll de Tancalaporta. Precioses vistes de la cara nord del Cadí


Sortida de cap de setmana al sector sud de Martinet de la Cerdanya on farem dues excursions, una cada dia.

Dissabte: Arribant a la Cerdanya, anirem, en cotxe, directament a Estana. Des del poble mateix farem una ruta quasi circular, a nivell, sense pujades significatives, tot passant per set miradors que encerclen el Pla de l’Àliga i que ens permetran, anar gaudint en successius plans, d’una panoràmica de 270º de la Baixa Cerdanya i el Baridà. Dinarem durant aquesta passejada.

Un cop retornats a Estana, anirem en cotxe al refugi de Prats d’Aguiló (2.020 m) on soparem i passarem la nit.

Diumenge: Excursió de muntanya on pujarem al pel Pas dels Gosolans (2.430 m), al cim del Comabona (2.554 m). Magnífic mirador sobre la Baixa Cerdanya i el Berguedà, especialment sobra la cara nord del Pedrafoca en una perspectiva gens usual.

Continuarem a llevant fins al Coll de Tancalaporta (2.357) i el Pas del Bou (2.187) per retornar al refugi pel Pla de les Creus.

Recorregut:
Dissabte: Estana, Pla de l'âliga, Estana; Diumenge: Prats d'Aguiló, Pas dels Gosolans, Comabona, Coll de Tancalaporta, Pas del Bou, Pla de les Creus, Prats d'Aguiló

Data:
11 - 12 de Juliol de 2020.

Hora de sortida:
8.30 del devant de la seu de la UEC, Carrer d'Entença, 22

Hores de marxa:
Dissabte: 1,5 hores. Diumenge: 4,5 hores. No s'hi compten les parades

Denivell:
Dissabte: 100 m de desnivell acumulat. Diumenge: 600 metres de desnivell acumulat

Dificultats:
Baixa: Bons senders i ben senyalitzats

Observacions:
Degut a la pandèmia de Covid-19 s'han d'bservar les mesures de prevenció, tant a títol individual com per part de l'us del refugi. Les pautes de conducta estan publicades als taulles de l'entrada als refugis. Des del punt de vista de preparació de la sortida, cada excursionista haurà de portar la seva pròpia roba de llit, ja que els refugis no facilitaran mantes ni nòrdics.                                                                                                          Cartografia: Editorial Alpina, Cerdanya, escala 1:50.000

Preu:
Socis federats: 55,- €; socis no federats: 67,50 €; no-socis federats: 60 €; no socis no federats: 77,- €. El preu INCLOU el desplaçament per la Collada de Tosses, la mitja pensió al refugi de Prats d'Aguiló i, per als no federats, l'assegurança d'accidents per el cap de setmana.

Important:
En cas de no coneixer el grup, agrairem que, abans de fer l'inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores trucant al 93 454 58 55                                                                                                                                  Cal portar protecció per la pluja, calçat adequat per mitja-muntanya i cantimplores per, al menys, dos litres d'agua.

Transport:
En cotxes particulars

Data límit d'inscripció:
04/07/20
Per apuntar-se cal:

  1. Fer el pagament de la sortida. Es pot fer de dues maneres:
    • Mitjançant un ingrés bancari al número de compte 2100 1391 9802 00067039 indicant el nom del participant.
    • A la secretaria de l'entitat.
  2. Omplir el següent formulari: