UEC Camina

Cap de Llitzet (La Gallina Pelada)


Excursió quasi circular per la vessant nord i la parta alta de la Serra d’Ensija. passant per els seus dos punts més elevats que estan, pràcticament, a cada un dels extrems d’aquesta serralada: El Cap de Llitzet (o Cap de la Gallina Pelada) i La Creu de Ferro.

La Serra d’Ensija està situada al sud del massís del Pedraforca, amb orientació est-oest. Hi accedirem en cotxe des del poble de Saldes,.per carretera asfaltada, fins a l’aparcament de la Fontfreda.

Un cop deixats els cotxes, pujarem per bosc, en direcció sud, a guanyar l’amplíssima carena que caracteritza aquesta serralada. Arribats aquí, seguirem a oest, passant pel refugi Delgado Ubeda, fins al cim del Cap de Llitzet.

Continuarem l’excursió desfent, de primer, el camí de pujada, fins a tornar al refugi i, tot seguit, desviar-nos a la dreta i seguir carenat de pujada fins a La Creu de Ferro.

Tancarem l’excursió seguint a llevant, sense deixar mai la carena, fins al Pla d’Ensija. Aquí tombarem a nord per davallar a la Fontfreda pel boscós barranc de les Llobateres.

Recorregut:
Aparcament de Fontfreda (1.677 m) - Refugi Delgado Ubeda (2.156 m) - Cap de Llitzet (o de La Gallina Pelada) (2.323 m) - Refugi Delgado Ubeda - La Creu de Ferro (2.294 m) - Pla d’Ensija (2.195) - Barranc de Les Llobateres - 1 Km de carretera fins a on haurem deixat els cotxes.

Data:
20 de Setembre de 2020.

Hora de sortida:
7.00 de la seu de la UEC de Barcelona, Carrer d'Entença, 22. Previst tornar al mateix lloc sobre les 20.00 hores.

Hores de marxa:
Distància a recórrer, 11 Km. Aprox. 5 hores efectives de caminar, sense comptar les parades de mig-matí i de dinar. Recorregut circular.

Denivell:
816 metres de desnivell acumulat positiu / 816 metres de desnivell acumulat negatiu.

Dificultats:
Dificultat moderada: Bàsicament per la durada i el desnivell.

Observacions:
A l’anada en cotxe a Saldes, farem una parada de ½ hora per esmorzar a Guardiola de Berguedà. Cal portar el dinar.

Preu:
Socis federats: 1,- €. Socis no federats: 6,- €. No socis, però federats per alguna altre entitat: 6,- €. No socis i no federats: 11,- €. Aquest preu inclou l’assegurança d’accidents pel cap de setmana dels no-federats; no inclou, però, el desplaçament en cotxe.

Important:
En cas de no conèixer el grup, agrairem que, abans de fer la inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores trucant al 93 454 58 55.                                                    Cal portar protecció per la pluja, calçat adequat per mitja-muntanya i cantimplores per, al menys, 1½ litres d'aigua. Cartografia: Editorial Alpina: “Rasos de Peguera, Serra d’Ensija” Escala 1:25.000. A Wikiloc trobareu el track del recorregut que seguirem a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/serra-densija-gallina-pelada-y-creu-de-ferro-desde-font-freda-7097717

Transport:
En cotxes particulars.

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.