UEC Camina

Tossal de la Baltasana. Sostre de la serra de Prades.


Ruta quasi totalement circular per la serra de Prades, que comença a la vora del Monestir de Poblet. La ruta transcorre per terrenys força variats  (frondoses rouredes, pinars esclarits, prats, etc...) fins a portan-nos al cim del Tossal de la Baltasana, sostre comarcal de la Conca de Barberà i del Baix Camp. 

De vistes espectaculars, amb temps clar es veu des de Montserrat fins el massis del Port, amb la Vila de Prades als peus. Hi ha, com a tants cims de la nostra geografía, un repetidor de telecomunicacions al bell cim. Si no ens el mirem, no nes molestarà.

La tornada la farem voltant pel coll del Bosc, el coll de Les masies i la Reclosa del Barranc del Tillar.

Recorregut:
Area de lleure de la Font de la Teula-Font de la Teula-Barranc Font de la Teula-Camir ramader de Poblet a Prades-Plaçes Carboneres-Pedrera del Solá-Cova d' en Pere-Font i Mina del Obis-Tossal de la Baltasana-GR-171-Coll del Bosc-Coll de les Masies-Els Cellerets-Barranc del Tillar-Font de la Teula

Data:
24 de Gener de 2021.

Hora de sortida:
7 hores, del devant de la seu de la UEC de Barcelona, Carrer d'Entença, 22

Hores de marxa:
5 hores, comptant les aturades, per una distància de uns 13,5 Km

Denivell:
550 metres

Dificultats:
Sense dificultats, excepte un curt tram, a l'inici, malmès pel Glòria, de mal caminar.

Observacions:
Cal portar el dinar; roba d'abric; calçat adequat per muntanya i aigua (1,25 litres, com a mímin). Trobareu el track a Wikiloc a: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/el-tillar-font-de-la-teula-cami-ramader-cova-den-pere-tossal-de-la-baltasana-coll-de-les-masies-40173681. Cartografia, editada per Cercle de Lectura de Reus, Muntantes de Prdes, escala 1:30.000; Editorial Piolet, Muntanyes de Prades, escala 1:25.000.

Preu:
Socis federats: 1,- €. Socis no federats: 6,- €. No socis, però federats per alguna altre entitat: 6,- €. No socis i no federats: 11,- €. Aquest preu inclou l’assegurança d’accidents pel cap de setmana dels no-federats; no inclou, però, el desplaçament en cotxe.

Important:
En cas de no conèixer el grup, agrairem que, abans de fer la inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns, dimecres i divendres de 19.00 a 21.00 hore trucant al 93 454 58 55, o bé al mòbil 659 665 167.

Transport:
Cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.