UEC Camina

Tossal i ermita de Sant Jordi: Passarel.les, avencs i vestígis de la Guerra Civil.


Excursió a la Serra Carbonera. (Tossal de St. Jordi 726m) i ermita de St.Jordi)

Sortim del parking de la central elèctrica que hi ha a l'aiguabarreig de Dosrius, on conflueixen els rius Segre i Noguera Pallaresa. Només començar durant ,un petit troç, (5 minuts) anem per unes passarel·les metàl·liques per sobre el riu Segre. Son molt segures i amb unes baranes molt altes, però donen un començament de ruta molt espectacular. Al acabar aquest tram  agafem un camí a la dreta que fent unes zigui zagues ens enlaira una mica. El camí va flanquejant per sota les inmenses parets que veiem a la foto fins que després d'alguna pujada arribem a un desviament on agafem un corriol que puja directament a dalt del cingle. Al arribar a dalt ens trobem unes trinxeres de la guerra civíl. Estem dalt d'una zona bastant plana però veiem un cim a la nostra esquerra, el Tossal de St. Jordi (726 m) , cap on anirem. Al arribar-hi la vista del congost de Mu, la presa de Camarasa i la serra del Mont-Roig son impressionants. No és d'estranyar que hi trobem un altre vestigi de la guerra civil, un niu d'ametralladores. Baixem cap al plà a buscar una pista que va enmig d'uns camps de conreu, passarem per l'Avenc de St. Jordi o del Bufador i arribarem a l'ermita de St.Jordi, d'on gaudirem d'una gran vista del poble de Camarasa i la plana de Balaguer. Actualment l'ermita està habilitada com refugi lliure.

Tornarem uns metres enrere i agafarem una pista que baixa direcció al poble de Camarasa. Uns 150 metres més avall, després de uns revolts, agafarem un altre pista, en pitjors condicions que va flanquejant, tornant enrere fins trobar el punt on havíem pujat directament al cingle. A partir d'aquí anem baixant pel mateix camí, per on hem iniciat la sortida.

Recorregut:
Central eléctrica - Tossal de St. Jordi (726 m) - Avenc de St. Jordi o del Bufador ( 696 m) - Ermita de St. Jordi ( 682 m)

Data:
18 d'Octubre de 2020.

Hora de sortida:
7h de la seu social al carrer d'Entença 22. Pararem a esmorçar 1/2 hora a Bellcaire d'Urgell.

Hores de marxa:
4 hores de marxa efectiva + 2 hores de parades i dinar.

Denivell:
600 metres de desnivell acumulat

Dificultats:
Bàixa - mitja.

Observacions:
Cal portar força aigua 1litre1/2 com mínim. Calçat de muntanya, gorra, protecció solar, roba d'abric (portar guants) i protecció per la pluja.. Portar frontal o llanterna.           Cartografia: Editorial Piolet: Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. Escala 1:20.000

Preu:
Socis federats: 1,-€. Socis no federats: 6,-€. No socis, però federats per alguna altre entitat: 6.-€. No socis i no federats: 11,-€ Aquest preu inclou l'assegurança d'accidents pel cap de setmana dels no-federats; no inclou, però, el desplaçament en cotxe

Important:
En cas de no conèixer el grup, agrairem que, abans de fer la inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores trucant al 93 454 58 55.             

Transport:
Cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.