UEC Camina

Ref. Josep Mª Blanch – Monestero, 2 dies


Recorregut totalment circular pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici.

Començarem el recorregut a l'aparcament de El Pierró (a 1.660 metres), a uns tres Km d'Espot. Pujarem en direcció al Refugi Josep Maria Blanc (2.300 metres) per camí fàcil (pista) que ens hi portarà en unes tres hores de caminar.

Soparem, dormirem i esmorzarem al refugi, situat en un indret de paisatge cinc estels.

L'endemà continuarem la ruta fins al coll de Monestero (a 2.715 metres) per un senderol còmode que ressegueix diversos estanys. Des de el coll, els que vulguin, pujarem al Cim de Monestero (a 2.878 metres), amb magnífiques vistes sobre tot el Parc especialment sobre el "clatell" dels Encantats, per tornar a baixar al coll d'on hem pujat.

Continuarem la ruta baixant fins a l'Estany de Sant Maurici i acabarem d'arribar a on haurem deixat els cotxes el dia anterior, passant pel Refugi Mallafré i baixant pel camí dit de l'Izard.

Recorregut:
El Pierró - Refugi Josep Maria Blanc - Coll de Monestero - Monestero - Coll de Monestero - Sant Maurici - El Pierró

Data:
24 - 25 de Juliol de 2021.

Hora de sortida:
7.00 de la seu de la UEC de Barcelona, Carrer d'Entença 22

Hores de marxa:
3 hores dissabte, 6 hores diumenge

Denivell:
Dissabte, 650 metres; diumenge 600 metres positius i 1.200 negatius, de baixada; els 400 metres últims, per còmode pista.

Dificultats:
Cap, excepte que no és una sortida curteta.

Observacions:
Cal portar: Calçat adequat. botes o sabatilles de treking; protecció per pluja i sol; roba d'asbric i els dos dinars (el de dissabte i el de diumenge). Una cantimplora, o quelcom que faci la mateixa funció, amb capacitat mínima de 1,5 litres. No cal portar sac, el refugi facilita edredons. Sí, però, és imprescindible portar un sac-llençol.

Preu:
Soci de UEC i federat: 75,- €; no soci de UEC però federat per una altre entitat: 80,- €; Soci de UEC però no federat: 82,- € No soci de UEC i no federat: 87,- €: Aquest preu inclou: Allotjament al refugi en règim de mitja pensió i el repartiment de despeses del cotxes. L'assegurança d'accidents per aquest cap de setmana per els participants no federats.

Important:
En cas de no conèixer el grup, agrairem que, abans de fer la inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores, trucant al 93 454 58 55, o enviant un correu a uec-camina@uecbarcelona.org. Les incripcions estan condicionades al cupo de reserves fetes al refugi i la possibilitat de, si cal, poder ampliar-el.

Transport:
En cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.