UEC Camina

Les Escletxes de Freixeneda, un subsòl fantàstic


Excursió a Les escletxes de la Freixeneda des de Sant Privat d'en Bas

Les escletxes de la Freixeneda o de l'euga, són grans esquerdes a la roca del subsòl d'una fageda. La magnitud de les esquerdes ens permet, amb precaució, entrar-hi dins i sentir-nos en un món diferent, envoltats de pedra, humitat, molsa, foscor, fullaraca i misteri.

Travessarem boscos de faig exuberants, per terrenys quasi selvàtics.

Vistes del salt d’aigua de sallent, i un cop siguem dalt del cingle sobre tota la zona volcánica de la Garrotxa.

El punt de sortida es l’àrea recreativa del Pla d'en Xurri.

Anirem per pista direcció el del Salt de Sallent per les Escales, passarem pel trencant de Freixeneda que deixem a la nostra dreta i que serà pel que tornarem.

Seguirem el camí de l'esquerra, que va pujant fins a creuar a l'altra banda del torrent, molt a prop de la base del Salt de Sallent, però sense arribar a veure-ho, i aquí comença la pujada del camí de les Escales, des del qual si veurem en diverses ocasions el salt.

Un cop a dalt hi ha un pal indicador, seguirem el camí de la dreta que no esta indicat i que és el menys fresat, seguint pel costat d'un filat bastant atrotinat i que ens porta fins a la pista que passa pel coll de la Creu de Freixaneda.

Aqui el camí travessa la pista i puja per la fageda fins als rasos de Freixaneda


Un cop als prats, tirem pel mig cap a ponent fins a una pista que ens porta a les Escletxes que anirem recorrent, per continuar al final per un camí enmig de la fageda, amb marques grogues que ens porten fins a la cabanya dels d'Anglès.

Seguim la pista que hem trobat en arribar a la cabanya, que ens porta fins a la masia de Freixeneda, i continuarem baixant per la pista fins agafar un camí que surt a mà dreta (hi ha una fita)

Aquest camí molt fresat baixa en ziga-zagues amb fort pendent, fins al torrent, passarem pel costat d'unes gorgues, creuarem a l'altre costat del torrent i arribarem a una pista que ens portarà a creuar altre cop el torrent, al costat d'una altra gorga.

Un cop creuat el torrent, la pista ens porta a la pista de pujada, que ens portarà fins al punt de sortida.

Recorregut:
12 Km. Area Recreativa Pla d'en Xurri (600m) - Cingle salt de Sallent (1.020m) - Rasos Freixeneda (1.360m) - Escletxes de la Freixeneda (1.300m) - Area Pla d'en Xurri (600m)

Data:
1 de Novembre de 2020.

Hora de sortida:
7h de la seu social al carrer d'Entença 22

Hores de marxa:
4 hores, 15 minuts de marxa efectiva, 7 hores amb parades.

Denivell:
750 metres de desnivell acumulat

Dificultats:
Ruta de esforç físic moderat per la seva forta pujada per sender força irregular. Salvarem un desnivell de 700 metres, en sols 4,6 Km, Si el terreny es moll per pluja, resultarà relliscós i mes fatigós de pujar i baixar.

Observacions:
Cal dur mascareta per protecció Covit. Portar aigua 1 litre com mínim o trobarem una font als 15 minuts de caminar. Calçat de muntanya,  roba d'abric (portar guants i gorro) i protecció per la pluja.. Portar frontal o llanterna.  Com no sabem si els bars estarán oberts, els que vulguin poden portar un termo amb café o té al seu gust, que podem prendre abans de començar l'excursió. Al igual que veguda per un cop finalitzada la caminada.

Preu:
Socis federats: 1,-€. Socis no federats: 6,-€. No socis, però federats per alguna altre entitat: 6.-€. No socis i no federats: 11,-€ Aquest preu inclou l'assegurança d'accidents pel cap de setmana dels no-federats; no inclou, però, el desplaçament en cotxe

Important:
Plaçes limitades   INSCRIPCIONS TANCADES En cas de no conèixer el grup, agrairem que, abans de fer la inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores trucant al 93 454 58 55. 

Transport:
Cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.