UEC Camina

Tossal de Mirapallars i Tossal de la Torreta. Sostre comarcal de La Noguera.


Bonica i fàcil ruta pel Montsec de Rúbies, que surt de l'antic i avui en runes Hostal Roig. Anem pel Gr-1 per camí i pista fins una cruïlla on un cartell ens indica el camí que amb una petita pujada ens portarà a la carena, fins arribar al Tossal de Mirapallars (1670m). Des d'aquest cim, com indica el seu nom gaudirem, al nord, d'una fantàstica vista dels dos Pallars, el Jussà i el Sobirà, així com de la muntanya de Sant Mamet al sud. Seguirem per la carena a ran de cingle , tot just abans de començar la pujadeta fins el Tossal de la Torreta (1676,6m), ens trobarem aproximadament a la meitat de la ruta. Des d'aquest segon cim, el sostre comarcal de La Noguera,  gaudirem molt millor de les vistes del Montsec d'Ares que és troba al nostra oest. Baixant del cim retrocedirem una miqueta i baixarem fins trobar una pista que després de pasar la cruïlla amb el forat del Gel ens porta a la cabana dels pastors, on retrobem el camí de pujada. Anirem baixant per trossos de camí i de pista fins arribar en  uns 5 km aprox de nou a l'Hostal Roig.

Recorregut:
Hostal Roig (1089m) - Cabana del pastor - Tossal de Mirapallars (1670m) - Tossal de la Torreta (1676,6m) - Hostal Roig

Data:
12 de Desembre de 2021.

Hora de sortida:
7h de davant la seu de l'entitat. C/Entença, 22

Hores de marxa:
4,20h parades apart. Recorregut de 16'50 Km. Temps total estimat: 6,20h

Denivell:
650 mts

Dificultats:
Cap. Ruta fàcil per bons camins i pista.

Observacions:
Cal portar: Imprescindible: Roba d’abric, guants, gorra i buf . Calçat de muntanya, bota o sabata de trècking, amb soles no desgastades. Aigua, 1,5 litres. Protecció pel sol i per la pluja. No està previst fer cap àpat en bar o restaurant. Haurem de portar-nos el que vulguem menjar de casa.

Preu:
Socis de UEC federats: 1,- €. Socis de UEC no federats: 6,- €. No socis, però federats per alguna altre entitat: 6,- €. No socis i no federats: 11,- €. Aquest preu inclou l’assegurança d’accidents pel cap de setmana dels no-federats; no inclou, però, el transport.

Important:
En cas de no conèixer el grup, agrairem que, abans de fer la inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores, trucant al 93 454 58 55 o enviant un correu a uec-camina@uecbarcelona.org.

Transport:
Cotxes particulars

Ho sentim, les inscripcions per aquesta sortida estan tancades.