UEC Camina

Comanegre i Pic de les Bruixes


És un recorregut gens llarg, que farem en circular i que passa per dos dels punts més elevats de l'Alta Garrotxa: El Comanegra de 1556 metres, i el Pic de les Bruixes de 1390. Iniciarem l'escursió a la Bassa de Monars (on deixarem els cotxes) i des de on començarem la pujada cap Comanegra. Serà tram més dur de la caminada, uns 45 minuts per salvar un desnivell positiu de 250 metres, per un camí no gaire definit (prat alpí de pastura), però amb una vista esplèndida.

Un cop a dalt veurem, pel vessant nord del Comanegra, la fageda que arriba des del Vallespir. El cim del Comanegre fa frontera entre el Gironès, el Vallespir i la Garrotxa. Aquesta fageda ens acompanyarà intermitentment fins al Pla de la Serra (fronterer amb l'Empordà) i al Puig de les Bruixes. Un camí carener amb trams de tota mena (pujades i baixades), traspassarem fagedes i, des dels punts alts, podrem gaudir d'un superb espectacle visual sobre l'alta Garrotxa i el Vallespir.

Des de el Pic de les Bruixes iniciarem el descens per continuant sempre per la carena en direcció S fins al coll de Sant Marc. Serà el punt més allunyat del punt de sortida. Un cop al coll girarem cap a NO, i tornarem cap a La Bassa de Monars per un corriol que va a mig nivell per sota la carena que hem fet a l'anada. Alternarem els faigs amb la vegetació mediterrània i prat alpí.

Al final del recorregut tancarem la circular caminant un quilòmetre de suau pujada, per pista fins a la Bassa de Monars a trobar els cotxes.

Recorregut:
Bassa de Monars - Comanegre - Pic de les Bruixes - Coll de Sant Marc - Bassa de Monars

Data:
6 de Febrer de 2022.

Hora de sortida:
7.00 hores de la seu de la UEC de Barcelona, Carrer d'Entença, 22. Previst tornar al mateix lloc sobre les 20.00 hores.

Hores de marxa:
4,5 hores efectives, 6 hores anb parades: L'itinerari convida a parar sovint a gaudir del panorama, si fa bon dia, és clar.

Denivell:
500 metres de desnivell acumulat total

Dificultats:
Dificultats tècniques, cap; riscs, cap d'específic; nivell d'esforç, mitjà-baix; severitat del medi, bon sender,

Observacions:
No hi ha cap punt d'aigua en tot el recorregut. Està previst parar a Rocabruna (a uns 10 minuts en cotxe de on començarem a caminar) per fer un cafè i/o esmorzar al Restaurant Can Plujà. Cal portar: Calçat adequat per mitja-muntanya, roba d'abric, protecció per la pluja, aigua, mínim un litre i mig i i el menjar del dia. Cartografia: Editorial Alpina: Alta Garrotxa, escala 1:25.000.

Preu:
Socis federats: 1,- €. Socis no federats: 6,- €. No socis, però federats per alguna altre entitat: 6,- €. No socis i no federats: 11,- €. Aquest preu NO INCLOU el desplaçament en cotxe i sí l’assegurança d’accidents dls no federats per la sortida.

Important:
En cas de no conèixer el grup, agrairem que, abans de fer l'inscripció, us poseu en contacte amb la secretaria de la UEC de Barcelona, dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores i divendres de 19.00 a 22.00 hores trucant al 93 454 58 55, o enviant un correu electrònic a uec-camina@uecbarcelona.org.

Transport:
En cotxes particulars. Per tal de compartir els vehicles amb seguretat en l'actual situació de pandèmia, demanem als participants que no hagin complert la pauta de vacunació, que ens informin d'aquesta circumstància per tal trobar una solució organitzativa adequada.

Data límit d'inscripció:
02/02/22
Per apuntar-se cal:

  1. Fer el pagament de la sortida. Es pot fer de dues maneres:
    • Mitjançant un ingrés bancari al número de compte 2100 1391 9802 00067039 indicant el nom del participant.
    • A la secretaria de l'entitat.
  2. Omplir el següent formulari: