UEC Camina

Pla d’Aiats – Collsacabra


Sortim de Cantonigròs (930mt) i després de fer 300 metres de carretera al pont de la Rotllada agafem una pista que ens durà per una suau pujada fins a la masia d'Aiats. A partir d'aquest punt ja per camí pujem dret fins el grau d'Aiats i després d'una bona rampa arribem als Cortals del Pla d'Aiats (1.284mt) que era el refugi dels treballadors i el magatzem de les patates que es conrreuaven al Pla. Arribem al fil de la carena on gaudirem d'unes fantàstiques vistes. Tornem enrere i anem planejant fins el coll de Bram (1.180 mt).

Aquí tenim un altre forta pujada pel camí de les escales fins arribar al Santuari de Cabrera(1.294mt).

Sortim per una estreta carena i carenejant arribem al pas de l'Osca (equipat amb un passamà), pasem per la font de l'Osca (no es pot garantir que tingui aigua) i arribem al Pla del Prat. La baixada pel camí de la Serrica és dreta i es pot fer pesada. En algun punt té unes grapes que, sense cap dificultat remarcable,  ajuden a posar millor els peus.

Al arribar als prat de Sant Julià de Cabrera passem pel costat de una preciosa sequoia i per un bonic camí flanquejem per sota de la aigullola de la Tuta fins la masia de Caselles punt on retrobem la pista per on hem començat la sortida i tornem fins Cantonigròs.

 

Recorregut:
Cantonigròs -Plà d'Aiats-Santuari de Cabrera- pas de l'Osca- El mal pas -Sant Julià de Cabrera - Cantonigròs

Data:
2 d'Octubre de 2022.

Hora de sortida:
7.00 de la seu de la UEC de Barcelona, Carrer d'Entença, 22. Previst tornar al mateix lloc sobre les 20.00 hores.

Hores de marxa:
Hores marxa:5:15h Hores totals: 7:15 aprox

Denivell:
Desnivell positiu acumulat 600 mt. Distancia: 13 km

Dificultats:
Excursió de dificultat intermitja. La baixada del Pla del Prat fins la masia de Sant Julià de Cabrera per la Serrica que te alguna grapa que sense dificultats ajuda a no tenir relliscades. Aquesta baixada és dreta i entretinguda.

Observacions:
Cal portar protecció pel sol i per la pluja, aigua per tota la caminada (1,5 litres), calçat adequat per mitja muntanya i roba d'abric.

Preu:
Socis federats: 1,- €. Socis no federats: 6,- €. No socis, però federats per alguna altre entitat: 6,- €. No socis i no federats: 11,- €. Aquest preu NO INCLOU el desplaçament en cotxe.

Important:
En cas de no conèixer el grup, agrairem que, abans de fer la inscripció, us poseu en contacte amb l’organització al correu uec-camina@uecbarcelona.org o truqueu a l'Enric al 660.544.281.

Transport:
En cotxes particulars

Data límit d'inscripció:
28/09/22
Per apuntar-se cal:

  1. Fer el pagament de la sortida. Es pot fer de dues maneres:
    • Mitjançant un ingrés bancari al número de compte 2100 1391 9802 00067039 indicant el nom del participant.
    • A la secretaria de l'entitat.
  2. Omplir el següent formulari: