Qui som?

La SAME

La creació de la UEC el 1931 va de la mà de l’activitat a l’alta muntanya i l’escalada, una activitat sempre present encara que minoritària en aquell moment entre els nostres socis i sòcies. Bevent de l’experiència dels pioners, la UEC al llarg dels anys ‘30 va donar grans escaladors com en Josep Romeu i una de les primeres publicacions tècniques sobre escalada, el manual “L’ús de la corda” (1936).

L’any 1947 amb la intenció de regular i enfortir l’escalada a l’entitat s’estableix la fusió dels grups d’escalada de les diferents entitats UEC en una sola secció amb vocal propi. Aquesta secció tindrà l’exclusivitat de l’escalada a la UEC i serà l’embrió del que poc a poc serà la secció actual.

Al gener de 1962 apareixen per primera vegada les sigles SAME al butlletí de la UEC per referir-se a la secció havia d’aglutinar tota l’activitat tècnica d’altra muntanya i escalada. El que va néixer com una sola secció per totes les entitats UEC, amb el temps acabarà disgregant-se per acabar tenint una Secció d’Alta Muntanya i Escalada a cada UEC i per tant la UEC de Barcelona tindrà la seva pròpia SAME.

Al llarg de més de setanta anys els i les membres de la SAME han realitzat incontables activitats, obert centenars de vies d’escalada i rutes d’alta muntanya a Catalunya i arreu del món, han realitzat expedicions als cims més alts i les serralades més llunyanes, fent de la SAME un dels grups d’escalada més destacats del nostre país.