Ressenyes - Escalada

Amadeus, 135m, 7a
Vilanova de Meià - Roca Alta


Via de 5 estrelles, que s'ha guanyat estar entre Les 100 millors escalades de Catalunya. Puja tota la paret de forma directa i vertical. En els primers 20 metres de via trobarem pedra descomposta, però a partir d'aquí trobarem roca d'excel·lent qualitat.

Descripció:

L1: La via comença a l'esquerra d'un monticle molt característic amb unes alzines. Comencem a pujar per terreny molt descompost (si piques amb la mà sembla que darrere no hi hagi res), un cop passats aquets 20 metres la qualitat de la roca  millora una mica fins a la primera reunió. Llarg fàcil i poc equipat, possibilitat de posar algun friend petit (30m, IV+).

L2: Des de la reunió sortim cap a dalt buscant un marcat díedre bastant fi. L'últim bolt del díedre ens marca la sortida del mateix cap a mà esquerra. Alerta al factor 2 abans de la primera expansió. (30m, V+) Possibilitat d'empalmar amb el primer llarg si es va amb corda doble i no farcim els llargs d'assegurances.

L3: Llarg per gaudir d'una excel·lent roca i un bon equipament. Sortim de la reunió superant un petit desplom amb bones mans. Un cop superat pugem recte per una fantàstica placa amb bona presa. Fins aquí el llarg podria ser de 6a/6b però just abans de la reunió trobem uns petits metres molt fins i ben protegits que li donen el grau al llarg. (35m, 6c)

L4: És el llarg de la via. La distància entre els bolts obliga a escalar de valent. Comencem el llarg amb uns passos molt fins on trobem les màximes dificultats, sobretot les dues primeres xapes. A partir d'aquí la paret guanya en quantitat i grandària de preses, tot i així la dificultat es manté constant al voltant de 6b/6c fins ben bé l'última expansió. (45m, 7a)

Grau:
7a

Aproximació:

Un cop a Vilanova de Meià, seguim la carretera en direcció a la Roca dels Arcs. Abans d'arribar a la zona de pícnic agafem el desviament cap a l'esquerra en direcció a l'ermita de Meià. Seguidament ens desviem per una altra pista a la dreta abans d'arribar a l'ermita. Seguim algun Km més per prendre una altra pista a la dreta (abans haurem passat un desviament que no hem d'agafar!). Aparquem el cotxe davant la Roca Alta al costat d'una zona d'apicultura. Des d'aquí hem de remuntar en forta pujada un clar camí, fins arribar al peu de les vies. (15 min.)

Descens:

Un cop a dalt de la Roca Alta baixarem en direcció a la Roca dels Arcs (fins arribar al clàssic coll de baixada de la Roca dels Arcs). Des d'aquí flanquejarem per sota tota la Roca Alta, fins arribar de nou al peu de via. (30 min. si no et perds gaire).

Tampoc serà mala idea rapelar la via en 3 ràpels, si ens volem estalviar la petita caminada.

Equipament:

Equipada amb parabolts.

Material:

14 cintes, semàfor d'Àliens, 0,5 i 0,75 de Camalot.

Començant el primer llarg

Primer tram del tercer llarg

A la R3 abans de començar el llarg clau de 7a

L4,


Sortida realitzada el:
01/01/1970