Ressenyes - Escalada

Esperó Nord al Pic de Ríbuls
Pirineu - Andorra


Fantàstica escalada de fissures i diedres, amb molt d'ambient i un granet de primera.

Descripció:

La via té dues entrades, una per l'esperó mateix (6a+ segons el meu parer) i una per un diedre a l'esquerra d'aquest. Nosaltres vem entrar per la directa de l'esperó.

Comença per una diedre de IV que va agafant dificultat fins a ficar-se en una fisura on hi ha uns friends encastats. (es veuen des del terra)

Seguirem l'esperó, passant a banda i banda , amb una escalada que va perdent dificultat però no la bellesa ni l'interès. Fins arribar a la repisa de la R5 (segons la nostra ressenya, doncs se'n poden fer de més o de menys), on ens enfilarem per l'esquerra de la gran fissura per pujar a un primera espatlla. Aquí, una baga descolorida ens indicarà el camí fins a una segona espatlla on nosaltres vem fer reunió en uns blocs. Des d'aqui, per un collet amb blocs, passem a la banda oest i ens enfilem a l'agulla per un diedre maco d'escalar i de protegir (i que veiem des de la reunió).

Som al primer cim. Fem un ràpel d'uns 15m i ens plantem al coll. Des d'aquí ens queden uns 80m de III fins al cim, que es poden fer molt be a l'ensemble.

3-5 h

Grau:
6a

Nivell:
Alt

Aproximació:

Des del pàrquing de Grau Roig, pujar per la pista fins al restaurant del llac (1).

Vorejar el primer llac pel camí, fins que una mica abans d'una bifurcació, en trobar un corriol, tombem a mà esquerra on hi trobem algunes fites (2).

Les anem seguint com podem, sempre en paral·lel al rierol/aiguamolls, sempre endinsant-nos a la coma. Al final d'aquesta, després d'un prat, creuem el riu i ens enfilem vorejant la tartera que ens queda a l'esquerra(3)

Un cop a dalt, no ens endinsem a la gran pedrera sinó que fem una mica de volta cap a la dreta per agafar un llom amb arbustos que ens deixa ben be sota l'esperó.(4)

aprox 1h 30min

Descens:

En direcció Est, seguim algunes fites fins a arribar a una canal herbosa i sorrenca, poc agradable però que es baixa prou be.

Des del coll, podem baixar cap al Nord un altre cop direcció circ de pessons. Nosaltres vem anar cap al Montmalús (20 minuts) i vem baixar per la normal d'aquest.

1h30 - 2h

Equipament:

Bastant equipada amb pitons, ponts de roca i friends abandonats.

 

Material:

Friends 0,5 - 0,75 - 1 de camalot repetits (doncs és el que teníem, se'n poden dur menys o més)

Joc de tascons

Bagues

Unes 8-10 cintes

Observacions:

A mi el primer llarg em va semblar més dur que 6a. Potser anava creuat. Algunes ressenyes diuen que es pot fer A0, jo vaig haver de fer A1.


Sortida realitzada el:
18/08/2019