Ressenyes - Escalada

Heinz-Pokorski al Bisbe, 6b
Montserrat - Nord de Frares


Descripció:

Aquesta rectilínia via que delimita el bisbe per la seva esquerra ens farà batallar de bò amb passos de fissura i diedre molt macos, la vegetació que ens dificultarà trobar els claus, roca no sempre bona i una última tirada on cal apretar. Tot i ser una via no molt neta i sense roca excel·lent és superrecomanable. Els 4 primers llargs segueixen una evident i vegetal fissura molt mantinguda en 6a, amb un 4rt llarg on trobem una panxeta (6a+) equipada amb un tac de fusta que haurem de reforçar amb friends mitjans/grans. El 5è i últim llarg trenca amb la tònica de la via, ja que va a buscar l'última tirada de la Degeneració Expansiva, on haurem de superar un primer mur finet de 6a per, a continuació, enfrontar-nos amb un desplom amb canto de 6b (es pot tirar d'A0). Exceptuant la R4, la resta de les reunions són força incòmodes.

Grau:
6b (6a+/A0)

Descens:

Un ràpel de 50 mts per la cara sud, ens deixa al camí que ens porta al Coll del Porc. 

Equipament:

En un principi la via estava molt equipada amb pitons (V/A1 obligat), avui en dia potser el grau obligat ha augmentat una miqueta ja que no trobarem tots els pitons. Per això, també caldrà canviar el material a dur que trobem a les guies. 

Material:

En comptes d'una vintena de cintes portar-ne unes 15, joc de friends fins el 3 i tascons. Reunions equipades amb dos bolts.

Desnivell:
160 mts,

T1

T3

T4

Cim

Sortida realitzada el:
06/08/2019