Ressenyes - Escalada

SAME a la Roca dels arcs, 155m, 6a (RESTAURACIÓ!)
Vilanova de Meià - Roca dels Arcs


Aquesta és la ressenya que queda després de la restauració de la via SAME. Es tracta d'una via amb roca molt bona, i gens gastada, que a la roca dels arcs ja és difícil. Escalarem 4 llargs mantinguts en el V i el 6a amb protexió allunyada. Una via recomanable per combinar amb alguna veïna de la paret.

Descripció:

Via que sense tenir un grau desorbitat ens fa escalar en tots els llargs i aguditzar l'orientació per trobar el camí adequat. Cal comentar que a l'inici del 3r llarg hi ha un bon cop de gas (passos de 6a) sense protecció fins a la fissura que ja ens permet assegurar-nos decentment i on hi trobarem un tricam empotrat.

Aproximació:

S'hi accedeix des de l'aparcament del pont de la Roca dels Arcs, remontant el sender que es direigeix directament a la paret, al cap de pocs minuts buscarem algun camí no fresat fins a peu de paret. La via es troba al mateix pany de paret que les veïnes Camel i Necronomicón però uns 50 m a més l'esquerra. Hi ha una marca SAME a la paret, que ens indica l'inici anant a buscar un sostre fissurat.

Descens:

Un cop a la sabina de la R4, caldrà sortir per una grimpada de III fins al cim, recomanable encara anar encordats. Des d'allà baixar seguint els camins que mig fresats ens condueixen al descens habitual de les vies veïnes, molt repetides.

Equipament:

Durant la trobada anual SAME MOLA tres integrants vam canviar els burins de la via per parabolts, 4 al primer llarg, i dos en cada una de les tres següents, mantenint la lògica del traçat de caire semiequipat. A les reunions s'hi van colocar dos parabolts i s'hi va deixar algun burí. NO hem afegit cap expansió, com ha de ser.

 

Material:

La via disposa d'un equipament a base d'expansions però força auster. Caldrà portar un joc de totems del negre al verd, i algún tricam pot anar bé. També una baga llarga per la quarta reunió que es fa sobre una sabina.

Començant la jornada

Tot el material extret: n'hi ha que costen i n'hi ha que ....puuuf!

Treballant a la primera tirada

Sortida realitzada el:
19/10/2019