Ressenyes - Escalada

Cereijo – Raul sortint per la Cerdà a la Bessona superior. 80m, 6a
Montserrat - Agulles


Combinació de dues vies ben diferents que feia temps que volíem fer. La primera per tenir segell Vergara i la segona per tenir-lo Cerdà... totes dues bones en el seu estil.

La Cereijo Raul puja per la cara Oest de la Bessona Superior, just al collet que forma amb la Filigrana. Es tracta d'un sol llarg sobre roca bona, assegurada amb burins en bon estat que va fins a la gran lleixa, on es troba la reunió de parabolts. Són uns 40m d'escalada tècnica i mantinguda de 6a, on haurem d'apretar sobre presa petita.

Des d'aquí seguim per la Cerdà: comença fent travessia cap a la dreta des de la reunió i fent metres i metres arribem al vessant sud on podem muntar reunió en un forat argilós amb friends mitjans/grans (R opcional). En el flanqueig per arribar-hi, de roca crostosa, i grau 6a, hi hem posat un tricam marró o camalot lila a una bústia (emplaçament dubtós, queda bastant expo) i un totem blau a la fissura de sota la panxa (roca trencada). Després de la reunió seguim recte amunt primer V i després va minvant fins al cim, hi hem posat un merlet bo, un tricam blanc i un totem groc.

Equipament:

Burins en bon estat a la C.R i res a la Cerdà

Material:

12 express, joc de totems, de tricams, i bagues llargues si es volen empalmar les dues tirades de la Cerdà ja que hi ha força fregament.

Primera tirada de la Cereijo Raul

Encarant els passos per entrar a la vessant S de la Cerdà

Ciiiiim

Sortida realitzada el:
26/10/2019