Ressenyes - Escalada

SAME a l’agulla del senglar. 6a/A1+ (7b), 105m.
Montserrat - Ecos


Envoltada de sectors de friki de primera categoria trobem aquesta via ben classicorra. Amb una primera tirada potent i tres més que et fan escalar tot i no tenir un grau molt elevat, ens ha semblat super recomanable. Bona roca amb algunes crostetes a la segona tirada i a controlar en l' última depenent de per on sortim.
Hi hem anat amb la idea de provar la primera tirada en lliure i així ho hem fet fins que ja no teníem força als avantbraços (sense encadenar). És un bon llarg per fer aquestes coses, ja que la fissura permet l'autoprotecció (oju, sense ser una fissura super contínua i perfecta).

L'última tirada no té cap assegurança i per tant hi ha unes quantes sortides possibles. L'original marca 6a per l'esquerra (sense possibilitat de protegir), hi ha gent que diu que per la dreta IV+ i nosaltres vam sortir recte (V) amb roca cutrilla. Que cadascú faci el que cregui...

Descens:

En dos ràpels som a peu de via: del cim a la R2 i de la R2 al terra amb dobles de 60m. El primer es fa des d'una savina que trobarem al cim. N'hi ha un parell: una en bon estat i una força dubtosa que no costa gaire d'aixecar dos pams de terra... (la primera que trobem)

Equipament:

Equipada amb burins ben rovellats i pitons antics. A la R1 i R2 trobarem bolts i químics de vies d'esportiva posteriors.

Material:

Joc de friends fins el 2 de camalot repetint petits mitjans i un bon joc de tascons.

Sortida realitzada el:
16/11/2019