Ressenyes - Escalada

Alternativa 3, Plàtan de diables, 160m A4.
Montserrat - Plàtan de Diables


Aprofitant els 3 dies de festa d'aquest desembre ens decidim a embarcar-nos en aquesta via d'artifo del Plàtan de diables. Oberta per Paco Garcia, Marcel Millet i Francesc salvador l'any 83va ser una de les primeres on es van fer servir ploms amb continuitat i es nota... n'hi ha un fotimer! Ens ha semblat una via de curro sobre ploms i ganxos amb alguns falcats i friends (pocs) per tirada.

La via és molt contínua en el seu grau inclús en la quarta tirada (A3) que no es diferencia tant dels A4 de sota. A més, en aquesta tirada tenim la parabolada de la Vilanovins tant a prop que és difícil resistir-se a anar-hi. El Martí, per sort, va poder evitar la temptació. Vam entrar per cordes fixes fins on comença la via.

Mentre anavem pujant no paravem de pensar que s'ha fet tota en lliure (7c+). Quina animaladaaa! Vam deixar els forats nets de fusta per si alguna bèstia hi torna a probar-la en lliure.

Equipament:

Burins en bon estat (uns 10 per reunió i de 3 a 5 per tirada). A la via han quedat fixes alguns ploms per marcar el camí. Vam treure més ploms dels que vam posar.

Material:

Per tal de repetir la via tal com està després de passar-hi caldran 35 ploms, 10 pitons curts i 5 de llargs, falquetes, ganxos, dos jocs de totems fins l'1, C2 i tricams i taco útils.

El bon porteig...

la Sílvia al primer llarg

El Mateu iniciant l'últim dia amb les primeres llums

El Martí en el quart llarg

Un soparet ben escuet a Sant Antoni i cap a baix

Petate amunt i desmuntant la tirada

el cavall sempre present

Sortida realitzada el:
08/12/2019