Ressenyes - Escalada

Via Plan Omega al Racó de Missa (Cingle dels Sacs)
Montsant - Racó de Missa (Cingle dels Sacs)


Després d'haver fet esportiva al Racó de Missa i de gaudir de metres i metres de plaques verticals plenes de forats ens va arribar la ressenya de la Plan Omega. Una via de l'Ester Sabadell i l'Albert Salvadó.

Ens ho vam passar de valent escalant i navegants sobre roca prou bona, amb verticalitat, ambient i un ventall de possibilitat per colocar flotants en forats de qualitat. Per nosaltres, recomanable, era la primera de caire desequipat que fèiem a la zona i ens va encantar. Les reunions estan posades allí on la roca presenta uns forats grans i bons com per muntar-les amb flotants (r1 i r2).

Descripció:

La paret mira a l'oest, hi toca el Sol a partir del migdia entrat. La via consta de 3 llargs d'uns 30 metres com a màxim, un de fissura i dos de placa. L'itinerari ressegueix un diedre fissurat evident amb roca en algun punt dubtosa, però còmode d'escalar i de protegir, fins sortir a un arbre (baga) i d'allà travessar per placa (1 parabolt) cap a l'esquerra fins a la reunió (6a+). Els dos llargs següents són un colador constant on podrem anar protegint constament, per acabar de protegir alguns passos el oberturistes van col·locar-hi 2 expansions en el segon (6b) i 3 en el tercer (6b+/c). Des de la darrera reunió nosaltres vam baixar rapelant, com que el terreny ja és tombat potser (no del cert) es podria sortir per allà i baixar caminant pel gran de Sàlfores fins la Morera.

Aproximació:

Des de la sortida sud de la Morera de Montsant agafar una pista direcció est que va resseguint les parets fins una esplanada gran on s'hi aparca molt bé, hi acostuma ha haver més vehicles, ja que el Racó de Missa és un lloc transitat. Des d'alla agafar un sender ben fresat i en algun moment amb grimpadeta que cal seguir fins arribar al fons de les parets, al Racó de Missa. Pujant veurem la via a mà dreta, un sostre característic. Un cop al sector, agafar el camí en direcció sud per sota la roca fins al peu de via.

Descens:

Nosaltres vam fer dos ràpels, de R3 a R2 i d'allà al terra. Les tres reunions són repalables.

Equipament:

Via pràcticament desequipada amb una, dues i tres expansions per llarg consecutivament. Les reunions estan equipades i són rapelables, també amb parabolts.

Material:

Nosaltres portàvem un joc de totems sencer més un c2, c3 i c4, i un joc de tricams. Opcional portar un c5 pel primer llarg i un segon joc de totems petits i mitjans també els colocarem si volem. Cintes llargues.

Observacions:

El graus que marcava la ressenya que portàvem ens van semblar més assequibles del que ens pensàvem, tot i anar amb l'arnés carregats. Nosaltres l'hem ressenyada segons la nostra visió.

Diedre fissurat del primer llarg

La travessa fins la R1 amb la via Coartada darrere

Arribant a la R2, els passets mes fins del llarg

El ràpel amb el Racó de Missa al fons

Sortida realitzada el:
17/12/2019